Egymilliárdért árulja a balatonboglári kempinget az állam

  • narancs. hu
  • 2020. október 12.

Belpol

A koronavírus-járványra hivatkozva újabb balatoni kempingtől válnak meg.

A balatonszemesi Hattyú kemping után most a balatonboglári Sellő kempinget hirdette meg eladásra az állam. – írja az mfor.

A portál emlékeztet az állami tulajdonban lévő Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) nemrég jelentette be, hogy eladja a balatoni vitorláskikötők üzemeltetési jogát, valamint szintén a koronavírus-járványra hivatkozva több balatoni ingatlanát. A két kemping árverés érdekessége, hogy bár a balatonboglári kemping nagyobb és jobb helyen is fekszik, mint a balatonszemesi társa (hiszen Balatonboglár város, míg Balatonszemes falu), de a kikiáltási áruk fillérre megegyezik: valamivel több mint egymilliárd forint.

Az állam tavaly év elején került a Bahart tulajdonosai közé, majd 2019. augusztusban egy 6,6 milliárd forintos tőkeemeléssel elérte, hogy többségbe kerüljön, és így a tóparti tulajdonos önkormányzatok érdemben már nem tudnak beleszólni a társaság működésébe.

Miközben mindenki a járványra figyel, óriási bizniszre készül a NER a Balatonnál

Megszüntetik a Balatoni Hajózási Zrt. vitorláskikötői üzletágát: erről a javaslatról szavaz a jövő hónapban a tavaly állami többségű tulajdonúvá lett társaság közgyűlése - értesült a Narancs.hu. A Narancs.hu birtokába került javaslatban az áll, hogy a „főtulajdonos rendelkezése alapján" tekintette át a zrt. igazgatósága a BAHART jövőbeni működését és állt elő javaslataival.

Leadkép: Sellő Kamping/Facebook

Figyelmébe ajánljuk