Érsekcsanádon fenntarthatatlanná válhat az óvoda fűtése és a gyermekétkeztetés a rezsiemelkedés miatt

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 1.

Belpol

A polgármester a Facebookon írt arról, milyen megszorító intézkedések lesznek a településen, és arról, hogy az óvoda és bölcsőde működtetésére napról napra keresik a megoldást.

Felső Róbert, Érsekcsanád polgármestere a Facebookon írt a településen kialakuló vásághelyzetről, amelyet a megemelkedett rezsi okoz.

Ahogy fogalmaz, a településen folyamatos megbeszéléseket és egyeztetéseket tartanak arról, hogy hol milyen megszorításokat kell bevezetniük, "hisz a jelenlegi áram, gáz, étkeztetés és benzin árakkal kérdés, hogy meddig lehet talpon maradni".

A posztban kifejti, hogy 

  • a hivatal 4 napos munkarendre tér át,
  • a könyvtár és a művelődési ház heti kétszer lesz nyitva.
  • A magánrendezvények a Művelődési Házban megszűnnek.
  • A Szabadidőpark mosdóját lezárják.
  • A nyitvatartási időben minden épületünkben maximum 20 fok lehet, azon kívül 16 fok, hogy az épület ne hűljön ki.

 A poszt szerint a legkritikusabban az óvodát érinti a rezsiemelkedés:

"Az óvoda fűtés és gyermekétkezése fenntarthatatlan, hisz csak a fűtés drágulása annyi lesz, mint az összes éves adóbevételünk. Itt napról napra keressük a megoldást, mert jó lenne nem bezárni az óvodát és a bölcsődét" - fogalmaz a polgármester.

Az önkrományzat emellett számos olyan megszorítást is tervez bevezetni, mint a gépjárművek, fűnyírók tankolásának minimalizálása, a tisztítószerek, kéztörlők, irodaszerek felhasználásának, sőt még az A4-es papírokra való nyomtatás papírfelhasználásának csökkentését is.

A polgármester hozzáteszi, hogy a fő kérdés az, hogy a közvilágítást meddig lehet fenntartani. "Mivel az alkonykapcsolós, így nem lehet átállítani kisebb időtávra, így a kérdés, hogy lesz-e közvilágítás, vagy sem. Sajnos a jelen feltételek mellett egyszerűen nem lehet kifizetni az áramszámlát" - írta a polgármester.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk