Fegyelmit indítanak Kozák Danuta bejegyzése nyomán

  • narancs.hu
  • 2024. május 23.

Belpol

Csipes Ferenc edzőt a vizsgálat idejére felfüggesztik.

Vizsgálatot indít a Magyar Kajak-Kenu Szövetség Kozák Danuta csütörtök délelőtt közzé tett Facebook-bejegyzése és az abban megfogalmazott állítások ügyében.

Kozák arról írt, hogy edzés után, miközben masszírozták, bement a helyiségbe az edző „erősen befolyásolt állapotban”, és verbálisan molesztálta, sértegette őt. Azt is írja, „Csipes Ferenc kb 3 hete bomlasztja és idegeli a tájékoztatót megnyert csapathajók versenyzőit, beleértve a sajátjait és a saját lányát is”.

A 24.hu az eset kapcsán emlékeztet, mindez azért is figyelemre méltó, mert Kozák Danuta épp Csipes Tamarával párosban vesz részt a válogatókon, és van esélyük arra, hogy kivívják az olimpiai indulás jogát.

A szövetség szerint alaposan ki kell vizsgálni, igazak-e a vádak, és első lépésben egyeztettek Csipes Ferenc klubjával, a Budapesti Honvéd Sportegyesülettel. Sportfegyelmi eljárás indul az edzővel szemben, és amíg ez tart, ideiglenesen felfüggesztik edzői minőségében. 

„Kozák Danuta a magyar sportélet álló csillaga, a valaha élt legeredményesebb női sportoló Magyarországon, aki egy csodálatos pályafutás méltó lezárására készül a párizsi olimpián, amelyhez mi minden lehetséges támogatást megadunk számára. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség eddig is elsődlegesnek tekintette az olimpiai felkészülésben résztvevő versenyzők támogatását, és a továbbiakban is mindent elkövet annak érdekében, hogy sportolóink zavartalanul készülhessenek fel a közelgő olimpiai válogatóra, az Európa-bajnokságra, valamint a párizsi olimpiára” – közölte a szövetség, amely az eljárás végéig ez ügyben nem tesz további nyilatkozatot.

A címlapkép forrása Kozák Danuta Facebook-oldala

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk