Vona intelme Magyarhoz: Vállald a vitát!

  • narancs.hu
  • 2024. május 23.

Belpol

A Második Reformkor elnöke két és fél hónappal ezelőtti ígéretére emlékezteti a Tisza Párt listavezetőjét. 

Korábban Vona Gábor a Második Reformkor nevében vitára hívta Magyar Pétert, ő előbb elfogadta az invitálást, aztán mégsem ment, mondván, járja az országot. Erre emlékezteti most Vona Gábor nyílt levélben a Tisza Párt politikusát a listavezetőknek szervezett vita kapcsán.

„...Mindketten tudjuk, hogy ez csak egy kifogás volt a részedről. A valóság az, hogy úgy érezted, a hirtelen jött népszerűség, amely sokkal nagyobb, mint a Második Reformkoré, elegendő indok, hogy ne tartsd a szavad. Nem akarsz kockáztatni, mert ebben az országban egy kisebb párt vezetőjével nem szokás vitázni. A pillanat uralása és a szavazatmaximalizálás szempontjából teljesen logikus, ha így látod” – érvel Vona. Így viszont szerinte Magyartól is furcsa, hogy elvárja, Deutsch Tamás vagy Orbán Viktor vitázzon vele, mert ez a mentalitás nem különbözik azokétól, akiket le akar váltani. 

„Hidd el, a politika hullámvasút! A tetején kell a leginkább szerénynek maradni, és tudni, hogy nem tart örökké. Aki ma népszerű, holnap már nem biztos, és fordítva. Ezért azt javaslom, vállald a vitát, amire két és fél hónapja ígéretet tettél! Téma van bőven, ahogy különbség is a Tisza Párt és a Második Reformkor jövőképe között. Mutassunk példát a többieknek, hogyan kell egy kulturált, polgári disputát tartani! Tiszteljük meg azzal a saját szavazóinkat és az egész országot, hogy megpróbálunk egy európai választási kampányban európai módra viselkedni!” – írja Vona.

 Vona bármikor és bármilyen helyszínen szívesen vitázik Magyarral, és abba is beleegyezik, hogy a moderátor Nagy Ervin vagy Szabó Kimmel Tamás legyen.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk