Kozák Danuta borított: molesztálta az edző

  • narancs.hu
  • 2024. május 23.

Belpol

„Fekszel a padon, gyakorlatilag meztelen vagy, próbálsz ellazulni, miközben gyúrnak. Valamikor bejön egy edző erősen befolyásolt állapotban.”

„Nap végén, már túl vagy két edzésen, lefektetted a gyerekeidet, sok volt a két edzés, ledőlnél már te is, de holnap is teljesíteni kell, muszáj regenerálódnia az izmaidnak, elmész gyuratni a sporttelepre este 8-ra. Fekszel a padon, gyakorlatilag meztelen vagy, próbálsz ellazulni, miközben gyúrnak. Valamikor bejön egy edző erősen befolyásolt állapotban. Igen, itt minden normális ember fejében el kellene kezdjen vadul berregni egy vészcsengő. Megnyugtatok mindenkit, nincs itt semmi látnivaló: ebben a sportágban ez »normális«” – így kezdődik Kozák Danuta hatszoros olimpiai, tizenötszörös világ- és tizenhétszeres Európa-bajnok magyar kajakozó, a legtöbb olimpiai aranyérmet nyert magyar női kajakos csütörtöki Facebook-bejegyzése.

A poszt arról szól, hogy az edző verbálisan molesztálta és sértegette a sportolót, neki pedig a gyúróasztalon lehajtott fejjel, védekezésre képtelen állapotban kellett eltűrnie a megaláztatásokat. 

„Szerencsére ebben jó vagyok, a sportban megtanulsz kussolni is. Megtanítanak. Persze eljön az idő, amikor felteszed magadnak a kérdést, hogy kell-e ez neked? De vannak céljaid, vannak kötelezettségeid, soha nem adtál fel semmit, miért most kezdenéd el?”

A harminchét éves, kétgyermekes sportoló indulni fog a két hét múlva kezdődő válogatón egyesben, párosban és négyesben is.

Kozák megnevezi az edzőt, és kijelenti, hogy a mai naptól semmilyen formában nem hajlandó érintkezni vele, és kéri, hogy induljon vizsgálat az ügyben.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk