Fekete-Győr András: Kapjon mindenki 100 ezer forintot, aki beoltatja magát

  • narancs.hu
  • 2021.01.13 09:50

Belpol

A Momentum szerint a kormány többet költ propagandára, mint amennyibe a javaslat kerülne.

"Tízezer magyar hunyt el a koronavírusban, és újabb tízezrek halhatnak meg, ha nem oltatjuk magunkat be elegen. Lassan egy éve a gazdaság is leállt, akormánynak pedig nincs pontos terve arra, hogy mikor indul újra az élet. De van fény az alagút végén: a védőoltás, ami több tízezer magyar életét mentheti meg, és visszaadhatja a szabadságot. Ehhez viszont el kell érni a nyájimmunitást" – hangsúlyozta Fekete-Győr András.

A Momentum elnöke egy friss videóban ismertette pártja jól hangzó, de enyhén szólva populista javaslatát, miszerint kapjon mindenki 100 000 forintot, aki beoltatja magát.

Fekete-Győr szerint azért lenne ez fontos, mert ahhoz, hogy minél több életet meg lehessen menteni, ösztönözni kell az embereket a védőoltás beadására. Emellett támogatni kell azokat, akik a szociális válság következtében megélhetési problémákkal küzdenek. És mert úgy tartja, fel kell pörgetni a fogyasztást, és újra kell indítani a gazdaságot. Mert ha nem érkezik segítség, még rengeteg munkahely szűnhet meg az elkövetkező időszakban is.

"Honnan lenne erre pénz? A kormány többet költ a propagandájára, mint amennyi pénzre szükség lenne ahhoz, hogy mindenki, aki beoltatja magát, 100 000 forintot kapjon. De a kínai hitelből épített Budapest-Belgrád vasútvonal is többe kerül, mint amennyibe a teljes javaslat kerülne" – mondta keverve a szezont a fazonnal Fekete-Győr András.

(Momentum)

Neked ajánljuk