Fekete-Győr András: Kapjon mindenki 100 ezer forintot, aki beoltatja magát

  • narancs.hu
  • 2021.01.13 09:50

Belpol

A Momentum szerint a kormány többet költ propagandára, mint amennyibe a javaslat kerülne.

"Tízezer magyar hunyt el a koronavírusban, és újabb tízezrek halhatnak meg, ha nem oltatjuk magunkat be elegen. Lassan egy éve a gazdaság is leállt, akormánynak pedig nincs pontos terve arra, hogy mikor indul újra az élet. De van fény az alagút végén: a védőoltás, ami több tízezer magyar életét mentheti meg, és visszaadhatja a szabadságot. Ehhez viszont el kell érni a nyájimmunitást" – hangsúlyozta Fekete-Győr András.

A Momentum elnöke egy friss videóban ismertette pártja jól hangzó, de enyhén szólva populista javaslatát, miszerint kapjon mindenki 100 000 forintot, aki beoltatja magát.

Fekete-Győr szerint azért lenne ez fontos, mert ahhoz, hogy minél több életet meg lehessen menteni, ösztönözni kell az embereket a védőoltás beadására. Emellett támogatni kell azokat, akik a szociális válság következtében megélhetési problémákkal küzdenek. És mert úgy tartja, fel kell pörgetni a fogyasztást, és újra kell indítani a gazdaságot. Mert ha nem érkezik segítség, még rengeteg munkahely szűnhet meg az elkövetkező időszakban is.

"Honnan lenne erre pénz? A kormány többet költ a propagandájára, mint amennyi pénzre szükség lenne ahhoz, hogy mindenki, aki beoltatja magát, 100 000 forintot kapjon. De a kínai hitelből épített Budapest-Belgrád vasútvonal is többe kerül, mint amennyibe a teljes javaslat kerülne" – mondta keverve a szezont a fazonnal Fekete-Győr András.

(Momentum)

Neked ajánljuk

A gyöngy

  • Halasi Zoltán

A király elküldi fiát messze földre, hozza el a kígyótól a kincset. Mielőtt a fiú útnak indul, meg kell válnia ruhájától. Megérkezik, elvegyül az ottaniak között. Ételüktől azonban mintegy álomba merül, megfeledkezik királyfi voltáról, küldetéséről. Apja levele téríti magához. Megigézi a kígyót, megszerzi a kincset. Hazatér, megdicsőül.

Máshogy mutatja ki

  • SzSz

„Az utolsó túlélő halálával Auschwitzot beveszi a kirakatból a történelem. Lomtárba kerül, ott porosodik majd a sötétben a tatárjárás és a waterlooi csata közt” – nyilatkozta Röhrig Géza egy interjúban a Saul fia diadalmenetének egyik állomásán –, a Born in Auschwitz egyszerre igazolja és cáfolja e kijelentést azzal, hogy bemutatja, hogyan hatja át a tragédia háromgenerációnyi család életét.

„A vérfürdő nem vonz”

A Star Trek-filmek Spockja jelenleg az AMC horrorsorozatában, a NOS4A2 második évadában adja a Charlie Manx nevezetű gonoszt, de élőben nincs benne semmi fenyegető. A Rhode Island-i forgatáson értük el.

„Gátlástalanul húzogatjuk ki egymás sorait”

  • Láng Dávid

Több mint ezer induló közül ők nyerték tavaly az Öröm a Zene tehetségkutató országos döntőjét, nem sokkal később pedig Lovasi András is kiválasztotta őket a raktárkoncertes gázsiját szétosztó pályázaton. A duóval arról beszélgettünk, mivel győzhették meg a zsűrit, milyen köztük a dalszerzői dinamika, és terveznek-e teljes zenekarrá bővülni.

Ülő ováció

  • Nagy István

Nyolcvanegy éves korában elhunyt minden idők egyik legnagyobb hatású zenei producere, akinek a jelentősége egyedül talán George Martinéhoz fogható; mindketten a modern zenerögzítési technika úttörőinek, lényegében megteremtőinek számítanak.