Fekete-Győr pert nyert Mészáros Lőrinccel szemben

  • narancs.hu
  • 2021. november 24.

Belpol

A bíróság szerint a milliárdosnak tűrnie kell, hogy bűnözőnek nevezik.

Közösségi oldalán számolt be Fekete-Győr András, a Momentum alapítója és listavezetője arról, hogy harmadik alkalommal nyert pert Mészáros Lőrinccel szemben. 

„Tavasszal beszéltem részletesen arról több interjúban, amivel Magyarországon mindenki tisztában van: hogy Mészáros Lőrinc Orbán Viktor strómanja. Emiatt Mészáros engem beperelt” – írja a Momentum politikusa. Korábban két esetben büntetőügyben állt bíróság előtt a nagyvállalkozóval kapcsolatos kijelentései miatt, felmentették. Most egy polgári perben első fokon hirdettek ítéletet. A tárgyalásra nem ment el a felperes nagyvállalkozó, és az ügyvédje sem volt ott.

Fekete-Győr szerint az, hogy a bíróság az ő javára ítélt ebben a perben, várható volt, hiszen – mint az indoklás megállapította – a nagyvállalkozónak, tekintettel „a miniszterelnökhöz fűződő személyes kapcsolatára, a közbeszerzések során vállalkozásai által elnyert közpénzekre”, tűrnie kell, hogy ilyeneket mondanak róla. 

„Az egész ügy persze nem rólam szól, hanem arról, hogy mit képesek megengedni maguknak a hatalom emberei: szétlopják az országunkat, és még ők vannak felháborodva, ha bűnözőnek nevezik őket. Én azért fogok dolgozni, hogy Magyarország végre egy olyan szabad, európai országgá váljon, ahol nem strómanok és oligarchák élősködnek rajtunk, ahol a közös pénzünket nem ellopják, hanem a jövőnkbe fektetik” – írja a Momentum alapítója.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk