Felfüggesztették az állami örökbefogadó tanfolyamokat

  • narancs.hu
  • 2023. október 9.

Belpol

A Belügyminisztérium által elrendelt beszerzési stop miatt.

A Belügyminisztérium beszerzési stopjának estek áldozatul az állami örökbefogadó tanfolyamok, (sok minden más mellett) szünetelnek

írja a hvg.hu. Minderről az érintetteket levélben értesítették.

"Tisztelt Kérelmező! Tájékoztatom, hogy tekintettel a BM által elrendelt beszerzési tilalomra – mely a képzésekre is vonatkozik – 2023. október napjától az örökbe fogadni szándékozó személyek tanfolyamát sem tudjuk megtartani."

Az Országos Gyermekvédelmi Szakszolgálat szerint az októberben kezdődő felkészítő tanfolyamok szervezése folyamatban van, de hogy mikor indulnak újra ténylegesen, azt nem tudni.

Bár az örökbefogadásnak szigorú feltételei vannak, a leendő szülők 40 órás képzése 2021 óta már csak ajánlott, nem kötelező. Pedig korábban épp a Fidesz-kormány emelte fel annak óraszámát 21 óráról 40-re. A korábban 60-80 ezer forintos tanfolyam ezzel egy időben ingyenes lett. A kötelező tanfolyam eltörlése ellen a szakmai szervezetek egyöntetűen tiltakoztak. Önkéntes jellege ellenére jellemző, hogy továbbra is sokan vesznek részt az oktatáson.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk