Már az első munkanapján kényszerpihenőt tartott a MÁV frissen bérelt mozdonya

  • narancs.hu
  • 2023. október 9.

Belpol

Ajtóvezérlési hiba lépett fel.

Alig állt szolgálatba, első napján műszaki hiba miatt már kényszerpihenőt is kellett tartania a MÁV frissen bérelt mozdonyának – írja a Telex. A MÁV-START arculatának megfelelőn átalakított mozdonyból 15 darabot bérel a vasúttársaság, mivel a korábban 115 új mozdony megvásárlására kiírt, és a Siemens által megnyert tendert Lázár János lefújta.

A hétfőn munkába állított mozdonynak azonban nem sokkal az indulás után kényszerpihenőt kellett tartania Kőbánya-Kispest vasútállomáson, műszaki hiba miatt.

A MÁV tájékoztatása szerint a Tokaj IC-n ajtóvezérlési hiba lépett fel. A helyszínen elhárították a hibát, és a szerelvény folytatta az útját, a Nyugati pályaudvarról 15:23-kor Záhony felé induló Nyírség-Kraszna InterCity innentől a tervezettnek megfelelően közlekedik. A lap emlékeztetett, az érintett bérelt mozdony valójában nem annyira új, hiszen egy szakmai oldal gyűjtése szerint – 14 társhoz hasonlóan – 17 éves és mintegy 3 millió kilométer lehet benne.

A bérelt mozdonyok egy része felhasználható az elöregedett V43-as típusú, 120 km/órás maximális sebességű vontatójárművek kiváltására, ami a MÁV szerint energiaköltség megtakarítást is eredményez. A bérlésről szóló szerződést nemrég írta alá a MÁV Rail Tours az Akiem SAS céggel. A bérbeadó Akiem egy francia mozdonylízing vállalat, amelynek ügyfelei állami és magán vasúttársaságok az ipari és szállítási szektorban Franciaországban, Belgiumban, Olaszországban és Németországban.

(Címlapképünk forrása: Facebook/MÁV)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk