Felfüggesztették Szabó Tímea mentelmi jogát

Belpol

Akopjan Nikogosz örmény nemzetiségi szószóló sem úszta meg, Tordai Bence viszont igen.

Felfüggesztette a parlament Szabó Tímea (Párbeszéd) mentelmi jogát egy magánvádas - rágalmazási, illetve becsületsértési - ügyben. A döntést a képviselők 118 igen, 49 nem és 1 tartózkodás mellett hozták meg, a mentelmi bizottság előzetes javaslatával ellentétesen.

Óbuda korábbi kormánypárti polgármestere azért jelentette fel a Párbeszéd politikusát, mert egy márciusi Facebook-videójában egy pedofil bűncselekménnyel hozta összefüggésbe őt és pártját.

Választás rendje elleni bűntett miatt az Országgyűlés szintén felfüggesztette Akopjan Nikogosz örmény nemzetiségi szószóló mentelmi jogát egyhangúlag, 169 igen szavazattal, egyezően a mentelmi bizottság indítványával. A Fővárosi Törvényszék előtt zajló perben a szószóló negyedrendű vádlott.

A vád szerint Akopjan Nikogosz a 2014. októberi nemzetiségi önkormányzati képviselő-választáson történő indulás és saját jelölőszervezete győzelme érdekében - másokkal együtt - rávett nem örmény nemzetiségű hajléktalanokat, hogy örménynek vallják magukat és anyagi juttatás fejében vegyenek részt a voksoláson. A választás végeredménye a vádlottak akaratának megfelelő lett.

Nem függesztette fel az Országgyűlés Tordai Bence (Párbeszéd) mentelmi jogát, egybehangzóan a mentelmi bizottság javaslatával. A döntést 13 igen, 145 nem és 7 tartózkodó szavazattal hozta meg a parlament. A budapesti választókerületét megnyerő ellenzéki politikust kormánypárti kihívója perelte be egy Facebook-posztja miatt, amelyben Tordai Bence Putyinnal való üzleteléssel vádolta őt.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk