Felfüggesztették Szabó Tímea mentelmi jogát

Belpol

Akopjan Nikogosz örmény nemzetiségi szószóló sem úszta meg, Tordai Bence viszont igen.

Felfüggesztette a parlament Szabó Tímea (Párbeszéd) mentelmi jogát egy magánvádas - rágalmazási, illetve becsületsértési - ügyben. A döntést a képviselők 118 igen, 49 nem és 1 tartózkodás mellett hozták meg, a mentelmi bizottság előzetes javaslatával ellentétesen.

Óbuda korábbi kormánypárti polgármestere azért jelentette fel a Párbeszéd politikusát, mert egy márciusi Facebook-videójában egy pedofil bűncselekménnyel hozta összefüggésbe őt és pártját.

Választás rendje elleni bűntett miatt az Országgyűlés szintén felfüggesztette Akopjan Nikogosz örmény nemzetiségi szószóló mentelmi jogát egyhangúlag, 169 igen szavazattal, egyezően a mentelmi bizottság indítványával. A Fővárosi Törvényszék előtt zajló perben a szószóló negyedrendű vádlott.

A vád szerint Akopjan Nikogosz a 2014. októberi nemzetiségi önkormányzati képviselő-választáson történő indulás és saját jelölőszervezete győzelme érdekében - másokkal együtt - rávett nem örmény nemzetiségű hajléktalanokat, hogy örménynek vallják magukat és anyagi juttatás fejében vegyenek részt a voksoláson. A választás végeredménye a vádlottak akaratának megfelelő lett.

Nem függesztette fel az Országgyűlés Tordai Bence (Párbeszéd) mentelmi jogát, egybehangzóan a mentelmi bizottság javaslatával. A döntést 13 igen, 145 nem és 7 tartózkodó szavazattal hozta meg a parlament. A budapesti választókerületét megnyerő ellenzéki politikust kormánypárti kihívója perelte be egy Facebook-posztja miatt, amelyben Tordai Bence Putyinnal való üzleteléssel vádolta őt.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Miénk itt a vér

  • - turcsányi -

A papa mozija ez. Nem pont a formula hagyományos értelmében, sokkal inkább szó szerint. A hatvanas évek közepén az olasz anyakönyvi hivatal kigyűjtötte a Sergio keresztnevű polgárokat, s mindegyiket hatóságilag kötelezték arra, hogy spagettiwesterneket készítsenek.

Megszemélyesített dokumentumok  

„Boldog magyar jövőt!” – olvassuk a feliratot Chilf Mária kollázsán, ahol egy felvonuláson Lenin, Rákosi és Sztálin fényképét viszik a munkások és az úttörők, nyomukban a ledöntött Sztálin-szobor feje gurul egy tankkal a háttérben.

Építő játék

  • Kiss Annamária

Horváth Csaba rendező-koreográfusnak, a Forte Társulat művészeti vezetőjének színházában legalább annyira fontos a mozgás, mint a szöveg, nem csoda, hogy ezen az estén, a mozgásszínházas tempóhoz kevéssé szokott kőszínházas társulati tagoknak melegük van.

„Megeszi a kígyót”

Alighanem a magyar kultúrára korábban is jellemző, az utóbbi időben pedig mintha még erőteljesebben megjelenő befelé fordulás miatt lehet, hogy egy olyan jelentős életmű, amilyen Ladik Kataliné, egyszerűen nem találja meg benne a helyét – holott minden adott lenne hozzá.

Igor és Szása kiszabadult és gyilkolt

Szentesen két bulltípusú kutya kijutott az utcára, halálra mart egy férfit és örök életére megnyomorított egy nőt. Az ügyészség letöltendő börtönbüntetést kért a gazdára, akinek fogalma sem volt arról, mire képesek a házőrzői, és milyen nevelésre lett volna szükségük.