Az MSZP-sek és a DK-sok kiléptek a Pikó Andrást támogató kerületi frakcióból

  • narancs.hu
  • 2022. június 8.

Belpol

A polgármester szerint addig nincs új helyzet, amíg az őt támogató pártok kitartanak a közös program mellett.

Ott hagyták az MSZP-sek és a DK-sok a Pikó Andrást támogató Közösen Józsefvárosért frakciót, majd rögtön új frakciót is alakítottak. A hírről a józsefvárosi Momentum Facebook-oldala alapján számolt be a Magyar Hang.

„Nem látjuk, hogy ez a lépés a negyedik kétharmad fényében hogyan szolgálja a józsefvárosiak érdekét, illetve a kerületben eddig jól működő és a legutóbbi országgyűlési választáson is győztes ellenzéki együttműködést” – jegyezte meg a pártszervezet posztja. 

Pikó a Facebook-oldalán így kommentálta az új frakció megalakítását:

„Párton kívüliként megértem és tiszteletben tartom az engem támogató pártoknak azt a törekvését, hogy megmutathassák önálló arcélüket a választóknak. Ugyanakkor valamennyi képviselőnk egy közös polgármesteri program megvalósítására kapott felhatalmazást 2019-ben, amely továbbra is kijelöli közös feladatainkat. Nincs új helyzet addig, amíg az engem támogató pártok a választók akaratának megfelelően kitartanak a közös program mellett: a részvételiség, igazságosság, átláthatóság értékei mentén. Célunk továbbra is az igazságos lakhatásért, a gyerekbarát Józsefvárosért, az élhető és klímabarát közterekért dolgozni. Arra kérem az engem támogató pártok frakcióinak vezetőit, hogy kezdjék meg az egyeztetéseket a frakciók jövőbeni együttműködésének technikai részleteiről.”

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Kiszúrt autókerekek, leszaggatott plakátok, feljelentések - így várja a választást Ágasegyháza

A Bács-Kiskun megyei községben 2010 óta Füredi János a polgármester, akinek az előterjesztésére a képviselő-testület megtiltotta, hogy a kampány ideje alatt a jelöltek választási fórum céljából kibéreljék a település közintézményeit. Ez ellen, illetve a településen eluralkodott közhangulat miatt tüntettek egy maroknyian a napokban, két független polgármesterjelölt felhívására.