Felfüggeszti az Oktatási Hivatal egy nyelvvizsgaközpont működését

  • narancs.hu
  • 2020. március 6.

Belpol

"Súlyos jogsértésekről" ír a hivatal.

Három hónapra felfüggesztette az Oktatási Hivatal a British Council Hungary nyelvvizsgaközpont működését - olvasható a hivatal oldalán megjelent közleményben.

A pénteki közlemény szerint az Oktatási Hivatal Köznevelési és Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Osztálya folyamatosan felügyeli az ország mind a 7 akkreditált nemzetközi nyelvvizsgaközpontja több mint 200 akkreditált vizsgahelyszínének működését, de a British Council Hungary nyelvvizsgaközpont jelenleg nem felel meg a hatályos jogszabályi előírásoknak, ezért három hónapra felfüggesztik a működését.

A közlemény szerint a központ 2020. június 14. és szeptember 12. között nem hirdethet és szervezhet államilag elismert nyelvvizsgát. A hivatal azt írja, a már meghirdetett vizsgaidőpontokra tekintettel jelölték ki az időszakot.

A közlemény szerint súlyos jogsértésekről van szó, bár nem részletezik, hogy pontosan miről, de a hivatal csak akkor engedélyezi újra a központ működését, ha ezeket megszüntetik, és az intézet működése megfelel a hatályos jogszabályi előírásoknak.

Hozzáteszik, az érintett központ Cambridge English Qualifications vizsgarendszerében korábban tett nyelvvizsgák érvényesek maradnak, és az akkreditált Cambridge-vizsgák a felfüggesztés ideje alatt is honosíthatók.

Figyelmébe ajánljuk