Több centi hó esett a hegyekben

  • MTI/narancs.hu
  • 2020. március 6.

Belpol

Dobogókő környékén például 10 centi hó esett.

A hegyekben helyenként téliesek útviszonyok - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) pénteken a honlapján.

Azt írták: az Északi-középhegység egyes részein és a Visegrádi-hegység csúcsain havas eső, a magasabban fekvő tájakon (például Kékestetőn) hó hullott.

Havazás

Havazás a Pilisben

Fotó: Id?kép/Kovács Barbara

 

A veszélyjelzésben azt írták: pénteken többfelé jelentős mennyiségű csapadék (5-15 milliméter) várható. Napközben egyre inkább a magasabb hegycsúcsokra korlátozódik a havas eső, havazás. Péntek estétől egyre többfelé képződhetnek ködfoltok az országban, amelyek szombaton napközben mindenütt megszűnnek.

Az Időkép időjárási portál arról számolt be, hogy északon főleg 500 méter fölötti magasságban a hajnali és délelőtti órákban több helyen havazás, havas eső váltotta fel az esőt, de helyenként ettől alacsonyabb tengerszint fölötti magassában is megjelentek a hópelyhek.

Dobogókő környékén majdnem 10 centi hó esett, a havassá vált utak megnehezítették a közlekedők dolgát is, de havazott a Mátrában és a Börzsönyben is, a Nagy-Hideg-hegyet is jelentős hóréteg borítja be.

Az OMSZ a várható időjárásról azt írta, éjszaka főként a Dunántúlon és délen szakadozik fel a felhőzet, és ott fokozatosan megszűnik a csapadék, másutt azonban folytatódik a felhős, esős idő.

Szombaton felhőátvonulások várhatók, de kezdetben keleten még erősen felhős lesz az ég, több helyen valószínű eső, majd ott is szakadozik a felhőzet, és megszűnik a tartós csapadék.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +6 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 8 és 12 fok között valószínű.

Figyelmébe ajánljuk