Feljelentette Orbán Viktort egy férfi, akinek édesanyja koronavírus-fertőzés miatt halt meg

  • narancs.hu
  • 2022. január 18.

Belpol

Kétségesnek találja, hogy a kínai vakcina, amivel édesanyját beoltották, valódi védelmet adott. Orbán Viktor viszont felelősséget vállalt a koronavírussal kapcsolatos döntéseiért.

Egy nagykanizsai férfi édesanyja és húga is koronavírusban halt meg. Édesanyja halála miatt feljelentette a magyar kormányt és Orbán Viktor miniszterelnököt – írja a Népszava.

A Transparency International által az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézettől (OGYÉI) kiperelt iratok alapján a férfi szerint kétséges, hogy a kínai vakcina valódi védelmet adott az idős korosztálynak. Azt mondta, édesanyja Sinopharm oltást kapott, így lehetséges, hogy nem kapott valódi védelmet a fertőzéssel szemben, amibe később belehalt.

Amikor megkapta ezt a kínai szert, nem volt olyan jogi helyzetben, hogy választhatott volna más vakcinát, csakis és kizárólag ezt a kaphatta meg.”

A férfi szerint egyértelmű, hogy a kormány a felelős mindezért, erre Orbán 2020. szeptember 18-án, a Kossuth Rádióban elhangzott mondatait idézte, miszerint:

Szükség szerint, ugye, minden döntést a kormánynak kell meghoznia, következésképpen a felelősséget is a kormánynak kell viselnie, leginkább persze nekem. Ezt én vállalom is természetesen, mégiscsak ez a dolgom, mondhatnám, ezért kapom a fizetésemet”.

(Népszava)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk