A Pázmány is belső vizsgálatot rendelt el a Völner-ügy miatt

  • narancs.hu
  • 2022. január 18.

Belpol

Kedd délután bejelentették, a Schadl–Völner-ügy nyomozati anyaga miatt vizsgálatot indítanak.

Pécsi Tudományegyetem és a Szegedi Tudományegyetem után a Pázmány Péter Katolikus Egyetem is bejelentette, vizsgálatot indít a Völner-ügyben kibukott elrendezett egyetemi vizsgák miatt. Mint arról korábban lapunk is beszámolt, a 444.hu birtokába került a Schadl–Völner-ügy nyomozati anyaga, amely szerint Schadl György valóságos vizsgagyárat működtethetett a kapcsolatain keresztül. A lap információi szerint a PTE-n kívül Schadl keze a Pázmány Péter Katolikus Egyetem jogi karára is elért.

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem közleményében arról ír, hogy a nyomozati anyagban szereplő telefonbeszélgetésekről az egyetem vezetése a sajtóból értesült. Mint írják,

"az egyetem kiáll valamennyi tisztességes, a vonatkozó szabályokat mindenkoron tiszteletben tartó oktatója és hallgatója mellett, az oktatás és az értékelés (vizsgáztatás) során született eredmények tisztaságát nem kérdőjelezi meg."

Ugyanakkor a nyomozati anyag miatt felmerült a gyanú a vizsgáztatás kapcsán, ezért belső vizsgálatot indítanak az ügyben. Hogy ennek mikorra lesz eredménye, egyelőre nem tudni.

A Szegedi Tudományegyetemen például egy nap alatt lezárult a vizsgálat. Az intézmény szerint az egyetemen nem történt visszaélés.

(PTE)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk