Feljött Fekete-Győr, visszaesett Orbán

  • narancs.hu
  • 2018. december 13.

Belpol

A Momentum pedig veri az LMP-t.

A HVG a Medián felmérései alapján azt írja, hogy Orbán Viktor 5 százalékpontos népszerűségvesztéssel zárja 2018-at, de megjegyzik - mielőtt még az ellenzékre rátörne a teljesen alaptalan hurráoptimizmus -, hogy Orbán 47 százalékos kedveltsége megfelel az elmúlt 2-3 év átlagának.

Mint írják, októberhez képest Fekete-Győr András jött fel a leglátványosabban - ez és úgy általában a Momentum népszerűségének növekedése alighanem a CEU-ügyben vállalt aktivitásuknak köszönhető. A CEU elüldözése ügyében egyébként csak egy kisebbség támogatja a kormányt - áll a felmérésben.

És még: "a Fidesz november-december fordulóján mért 41 százalékos népszerűsége októberhez viszonyítva 4 százalékpontos visszaesést jelent, ám ez az év egészét nézve átlagosnak mondható. Az MSZP és a DK is nagyjából az éves átlagnak megfelelő népszerűségi mutatóval zárhatja 2018-at, az LMP és a Jobbik viszont az év második felére egyértelműen visszaesett. A Mi Hazánk Mozgalom már 2 százalékon áll, a Momentum viszont hármon, és ezzel továbbra is megelőzi az LMP-t."

Figyelmébe ajánljuk