Felmásztak a végrehajtói kar épületére a Szikra Mozgalom tagjai

  • narancs.hu
  • 2022. december 6.

Belpol

Fizessenek a gazdagok! – üzenik Jámbor Andrásék.

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar budapesti épülete előtt akcióztak a Szikra Mozgalom tagjai kedd délelőtt – írja a Mérce. Tegnap egy kaszinót vontak blokád alá, ma a kilakoltatások szimbolikus épülete volt a célpont.

Jámbor András parlamenti képviselő elmondta, hiány van üzemanyagból és számos alapvető élelmiszerből, emelkednek a rezsiköltségek, és egyre több ember küzd megélhetési gondokkal. „160 ezer háztartás dőlhet be a válság miatt, és egy millió háztartást veszélyeztet a rezsinövelés” – hangsúlyozta, és azt követelte, hogy az állam a kívánt pluszforrásokat a tehetősek és a cégek adóztatásából teremtse elő. Jámbor szerint a négy legnagyobb magyar cég a harmadik negyedévben rekord nagyságú, 550 milliárdos profitra tett szert, ebből a pénzből lehetne segíteni azoknak, akik bajba jutottak a válság miatt.

 
A Szikra Mozgalom akciója a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar épületénél 2022. december 6-án
Fotó: Szikra Mozgalom
 

 

A végrehajtói kar épülete a Völner-Schadl ügy kapcsán jutott eszükbe, ami azt jelzi, hogy „mennyire korrupt, mennyire maffiaszerűen működik” a kilakoltatásokat kezdeményező végrehajtói kar. „Valakit előbb raknak az utcára, minthogy a végrehajtás elleni kérelmét a bíróság megvizsgálja” – mondta a politikus.

A rendőrök igazoltatták a Szikra Mozgalom tagjait és a Mérce.hu fotósát is.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Hol az ember?

A megfilmesíthetetlen könyvek megfilmesítésének korát éljük – ezek pedig nagyrészt sci-fik. Herbert Ross Dűnéjének sokszor nekifutottak, mire Denis Villeneuve szerzői húrokat pengető két blockbustere végre a tömegek igényeit is képes volt kielégíteni; Isaac Asimov Alapítványából az Apple készített immár második évadát taposó, csillogó űroperát – a Netflix pedig az elmúlt évek egyik legnagyobb sikerű, kultikus hard sci-fijébe, Liu Ce-hszin kínai író Hugo-díjas A háromtest-triló­giá­jába vágott bele.

Nem viccelnek

  • - minek -

Poptörténeti szempontból is kerek jubileumokkal teli lesz ez az év is – novemberben lesz negyven éve, hogy megjelent a The Jesus and Mary Chain első kislemeze, a melódiát irgalmatlan sípolásba és nyavalyatörős ritmusba rejtő Upside Down.

Elszáll a madárnő

„Én nem tudok, és nem is szeretek a képeimről beszélni. Amit el tudok mondani, azt csak színnel tudom elmondani. Képeimbe belefestettem az életem tragédiáit és örömeit. Ez volt az életem” – halljuk a művész vallomását a kiállítás első termében, a falra vetített 1977-es rövidfilm részleteként.

Aktivizmus színészekkel

  • Erdei Krisztina

Csoszó Gabriella aktivista fotós, töretlen kitartással vesz részt az ellenzéki tüntetéseken és osztja meg képeit azokkal, akik szeretnének mást is látni, mint amit a NER kínál.

Házasok hátrányban

  • Kiss Annamária

Középkorú házaspár egy protokollparti után vendégül lát egy fiatal párt egyetemi lakosztályuk teraszán, hajnali kettőkor. Az elején mit sem sejtenek arról, hogy ez lesz valamennyiük életének talán leghosszabb éjszakája.