Felmásztak a végrehajtói kar épületére a Szikra Mozgalom tagjai

  • narancs.hu
  • 2022. december 6.

Belpol

Fizessenek a gazdagok! – üzenik Jámbor Andrásék.

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar budapesti épülete előtt akcióztak a Szikra Mozgalom tagjai kedd délelőtt – írja a Mérce. Tegnap egy kaszinót vontak blokád alá, ma a kilakoltatások szimbolikus épülete volt a célpont.

Jámbor András parlamenti képviselő elmondta, hiány van üzemanyagból és számos alapvető élelmiszerből, emelkednek a rezsiköltségek, és egyre több ember küzd megélhetési gondokkal. „160 ezer háztartás dőlhet be a válság miatt, és egy millió háztartást veszélyeztet a rezsinövelés” – hangsúlyozta, és azt követelte, hogy az állam a kívánt pluszforrásokat a tehetősek és a cégek adóztatásából teremtse elő. Jámbor szerint a négy legnagyobb magyar cég a harmadik negyedévben rekord nagyságú, 550 milliárdos profitra tett szert, ebből a pénzből lehetne segíteni azoknak, akik bajba jutottak a válság miatt.

 
A Szikra Mozgalom akciója a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar épületénél 2022. december 6-án
Fotó: Szikra Mozgalom
 

 

A végrehajtói kar épülete a Völner-Schadl ügy kapcsán jutott eszükbe, ami azt jelzi, hogy „mennyire korrupt, mennyire maffiaszerűen működik” a kilakoltatásokat kezdeményező végrehajtói kar. „Valakit előbb raknak az utcára, minthogy a végrehajtás elleni kérelmét a bíróság megvizsgálja” – mondta a politikus.

A rendőrök igazoltatták a Szikra Mozgalom tagjait és a Mérce.hu fotósát is.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk