Maruzsa Zoltán megszólalt egy fontos oktatási kérdésben

  • 2022. december 6.

Belpol

Nem tartotta magában az oktatásért felelős államtitkár.

Péntekig lehet jelentkezni a középfokú felvételi központi írásbeli vizsgájára – közölte a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára az MTI szerint. A határidő több mint 100 ezer tanulót érint, a nyolcadikos, továbbtanulni szándékozó általános iskolások mellett azokat a tanulókat is, akik 8, illetve 6 osztályos középiskolában szeretnék folytatni a tanulmányaikat. A központi írásbeli felvételi vizsgák januárban lesznek, a felvételi jelentkezéseket februárban kell benyújtani.

Bár mintegy tíz hónapja tüntetnek a tanárok, a diákok, a szülők és a szakszervezetek, a sajtótájékoztatón ilyenekről nem volt szó. Arról igen, hogy a felvételikre ügyfélkapun keresztül is lehet jelentkezni, illetve a tanulók segítségére lehet a Pályaorientációs Mérő- és Támogatóeszköz, ami egy kérdőív alapján megfelelő iskolát ajánl a tanulóknak.

Maruzsa Zoltánt lapunk is többször kereste, mióta a tanárok tiltakozása zajlik, eddig egy megkeresésre sem válaszolt. De más hírportáloknak sem adott interjút ezzel kapcsolatban.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.