Felmentették az orosházi kórház igazgatóját

  • narancs.hu
  • 2023. október 5.

Belpol

Az egészségügyi államtitkár etikátlannak nevezte, hogy az igazgató magánpraxist nyitott a kórház közelében.

Felmentette az orosházi kórház igazgatóját a tisztségéből Takács Péter egészségügyi államtitkár – derült ki az Index Konkrétan Rónai Egonnal című műsorában. A politikus elmondta: bár törvény nem tiltja, etikátlannak tartja, ha egy kórházigazgató az utca túloldalán magánpraxist nyit, ezért ma reggel elköszönt tőle, és sok sikert kívánt neki a magánszférában.

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, néhány napja magánklinikát nyitott az Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet vezetője a településen, jelentős részben az általa vezetett állami egészségügyi intézmény orvosaival, miközben a kórházban egyébként orvoshiányra panaszkodnak. 

Az ügyben soron kívüli vizsgálatot rendeltek el, amely úgy fest, gyorsan le is zárult, mert Takács Péter egészségügyért felelős államtitkár az Index Konkrétan Rónai Egonnal című műsorában azt mondta, hogy a mai napon felmentette az orosházi kórház igazgatóját. A politikus szerint bár törvény nem tiltja, etikátlan, ha egy kórházi vezető magánpraxist nyit az utca túloldalán, ezért döntött így. 

A kórházigazgatói tevékenységbe ez nem fér bele, úgyhogy igazgató úrnak ma reggel sok sikert kívántam a magánszektorban, kórházigazgatói minőségében pedig elköszöntem tőle

– jelentette ki Takács Péter. 

Szintén mai hír, hogy hétvégente szünetel a sebészeti fekvőbeteg-ellátás az orosházi kórházban:

Az orosházi igazgató felmentéséről egyébként a várólisták helyzete kapcsán beszélt Takács a műsorban, az egészségügyi államtitkár szerint ugyanis sokszor nem rendszerszintű hiba az oka annak, hogy várakozniuk kell a betegeknek a műtétekre, hanem helyi problémák.

Takács Péter szerint a magyar egészségügy ezen a területen nem teljesít rosszul, szürkehályog-műtétre például kevesebb mint negyven napot kell várniuk a betegeknek, ez pedig alacsonyabb szám, mint például az Egyesült Királyságban. 

Az egészségügyi államtitkár szerint a várólisták a Covid-járvány ideje alatt nőttek meg, ennek ledolgozásához pedig még idő kell, de ígérete szerint  az év végére összesen hat olyan beavatkozás lesz, amelyre 60 napnál többet kell várniuk a betegeknek. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk