Magánklinikája miatt vizsgálja a kórházi főigazgatóság az orosházi kórház vezetőjét

  • narancs.hu
  • 2023. október 3.

Belpol

 A magánklinikán az orvosok egy része az állami kórház vagy az abban működő szakrendelő orvosa is. 

"Etikai és jogi szempontokat egyaránt figyelembe véve, soron kívüli vizsgálatot rendelt el” az Országos Kórházi Főigazgatóság Orosházán, miután kiderült, hogy Duray Gergő, a városi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet vezetője magánklinikát nyitott, nem messze a kórháztól – írja a 24.hu.

A belgyógyász, diabetológus 2013 óta vezeti az orosházi intézményt, majd az állami kórház vezetőjeként a magánegészségügybe is beszállt, ami a lap által megkérdezett szakértő szerint "bár etikai kérdéseket felvet, nem ütközik jogszabályba".

Az már más kérdés, hogy a magánklinika orvosainak egy része a kórház vagy az abban működő szakrendelő orvosa is,

az ő magánklinikai rendelésük pedig engedélyköteles, viszont az engedélyt maga az intézményvezető, Duray Gergő adhatja meg – mármint a saját magánvállalkozásában dolgozó állami beosztottjainak.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság lapnak küldött tájékoztatása szerint a magánklinika nyitásáról "az érintett intézményvezetőtől nem érkezett bejelentés sem a fenntartó, sem a vármegyei irányító intézmény felé".

A 24.hu megjegyzi, hogy miközben a nemrég nyitott az OrosKlinik magánklinika az ultrahang-diagnosztika és laborvizsgálat mellett belgyógyászat, csecsemő- és gyermekgyógyászat, diabetológia, foglalkozás-egészségügy, gyermekneurológia, kardiológia, neurológia és ortopédia szolgáltatással várja a betegeket, míg az állami kórház és rendelő honlapjáról kiderül, hogy az intézmény számos orvost keres, ráadásul ott a traumatológiai osztály is szünetel.

(A lead-kép illusztráció.)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk