Hétvégente szünetel a sebészeti fekvőbeteg-ellátás az orosházi kórházban

  • narancs.hu
  • 2023. október 5.

Belpol

Miközben a kórház vezetője magánklinikát alapított.

"A kórház és rendelőintézet sebészet osztályán a fekvőbeteg szakellátási betegutak átszervezésre kerülnek" – tudatja az Orosházi Dr. László Elek Kórház honlapján. Ami pontosabban azt jelenti, hogy

„péntek 15:30 órától hétfő reggel 7:30 óráig a sebészeti fekvőbeteg-ellátás szünetel”

– közölte a kórház, hozzátéve: hétköznapokon folyamatosan biztosított a sebészeti fekvő- és járóbetegek napközbeni és ügyeleti ellátása.

A kórház tájékoztatása szerint amennyiben a beteg egészségügyi állapota engedni, akkor péntekenként 16 óráig hazaküldik. Azok a betegek, akiknek hétvégén is szükségük van az ellátásra, a Békés Vármegyei Központi Kórház sebészeti osztályaira helyezik át. Az intézkedés már ettől a hétvégétől, azaz október 6-tól életbe lép, hogy „biztosítani tudják a folyamatos ellátást”.

Az orosházi kórház azt nem közölte, hogy mi áll a mostani bezárás, illetve átszervezés mögött. 

Mint azt a 24.hu megírta, miközben az orosházi kórházba számos orvost keresnek, a kórház vezetője a napokban magánklinikát alapított, ami miatt a kórházi főigazgatóság vizsgálatot rendelt el:

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Kárpáti Judit: A tiszta olaj könyve

"Ahogyan sok más helyen, újfent találkozom a jelenséggel: azt a szót, hogy zsidó, nehezen mondják ki. Nincsen e mögött ártó szándék, ami mögötte van, az pontosan a semmi. A gondolatok hiánya, az erről való gondolkodás hiánya." Kárpáti Judit megrázó írása nem ismert családtagokról, Tiszavasvári egykori izraelita közösségéről.