Feloszlatta magát Szigliget képviselő-testülete

  • narancs.hu
  • 2020. július 22.

Belpol

A polgármester egyre nehezebben élte meg az igazságtalan, rosszindulatú támadásokat.

Ma reggel lemondott tisztségéről Balassa Balázs, Szigliget független polgármestere, és felállt az önkormányzat négy független tagból álló képviselő-testülete is – írja a hirbalaton.hu. A polgármester a lap megkeresésére azt közölte: "Nagyon nehéz döntés volt, de úgy érzem, hogy ma már nem lehet aszerint az értékrend szerint végezni a munkámat, amiben hiszek, és amit képviseltem az elmúlt 22 évben".

Majd hozzátette: "A képviselő-testülettel ismertettem a fenti elhatározásomat, és mivel átérzik a döntésem súlyát és egyetértenek az érveimmel, ezért úgy határoztunk, hogy 2020. július 22-én a képviselő-testület kimondja feloszlását". Balassa Balázs 22 évig töltött be tisztséget Szigliget vezetésében, kezdetben képviselőként, 18 éve pedig polgármesterként. Továbbá ő a Balatoni Szövetség elnöke is.

Balassa Balázs

Balassa Balázs

Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

 

Az MTI-nek Lutár Mária, a település jegyzője erősítette meg az információt, a polgármester nem kívánt nyilatkozni. De a hirbalaton.hu-nak elmondta, hogy:

"Egyre nehezebben élem meg az igazságtalan, rosszindulatú támadásokat". Ám azt, hogy végül miért döntött a lemondás mellett, még nem szeretné nyilvánosságra hozni. Azt azonban megjegyezte, nem településen belüli konfliktusok vezettek a lemondásához, hanem "egyértelműen külső" okok.

Az időközi választás időpontját 15 napon belül kell kitűzni, addig pedig a leköszönő polgármester és képviselő-testület marad hivatalban, változatlan hatáskörrel.

Figyelmébe ajánljuk