Menesztették az Index főszerkesztőjét

  • narancs.hu
  • 2020. július 22.

Belpol

Bodolai László, az Indexet tulajdonló Magyar Fejlődésért Alapítvány elnöke döntött Dull Szabolcs menesztéséről.

Bodolai László, az Indexet tulajdonló Magyar Fejlődésért Alapítvány elnökének közleménye szerint az Index.hu Zrt. igazgatósági elnöke a mai napon kezdeményezte Dull Szabolcs főszerkesztő munkaviszonyának rendes felmondással történő megszüntetését, írja a Kreatív.

Bodolai László az Index munkatársainak címzett levelében azt írta, hogy az Index politikai függetlensége nem volt és most sincs veszélyben. A lap információi szerint Bodolai döntését azzal indokolta, hogy

"az utóbbi napok megmutatták, hogy a főszerkesztőnek nem volt módja a piaci helyzetet kedvezőtlenül befolyásoló belső folyamatokat megállítani vagy kontrollálni, ezért döntöttem a menesztéséről".

Változik az Index.hu Zrt. igazgatósága is, miután a múlt héten távozott az Indamédia két vezetője, a megüresedett egyik helyet Sztankóczy András tölti be. A korábban szintén megüresedett vezérigazgatói posztra pedig az igazgatóság elnöke a mai nappal Szombathy Pál igazgatósági tagot nevezte ki.

A főszerkesztői pozíció jelenleg betöltetlen marad, ennek betöltéséről az igazgatóság később határoz, írja a lap.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.