Fenntartotta Jakab Péter 9,6 milliós büntetését a mentelmi bizottság

  • narancs.hu
  • 2021. június 2.

Belpol

A Jobbik elnöke azt kérte, legalább állítsák össze a tiltott szavak jegyzékét, hogy tudni lehessen, miért jár büntetés.

Nem kapott többségi támogatást az országgyűlés mentelmi bizottságának szerdai ülésén Jakab Péter fellebbezése a rá kirótt 9,6 millió forintos házelnöki büntetés ellen. Kövér László a "ficsúr" szó használatáért bírságolta meg a Jobbik elnökét.

Alig tízperces meghallgatását követően, a döntés ismertté válása előtt arról beszélt újságíróknak Jakab Péter: színtisztán politikai döntés születik ügyében, hiszen fideszes képviselők semmilyen szankciót nem kaptak a "csicska", a "csürhe", a "zsúrpubi" vagy a "büdös bunkó" kifejezésért.

"Kértem, hogy állítsák össze a tiltott szavak jegyzékét, hogy mely kifejezésekért jár büntetés, így 32 évvel a rendszerváltás után" - tette hozzá a politikus, de a bizottság fideszes tagjai ezt nem támogatták, szerintük Kövér László szabadon mérlegelheti, mit tart sértőnek és mit nem.

Az Országgyűlés elnökének büntetési gyakorlatával ebben a cikkünkben foglalkoztunk részletesen:

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?