Gulyás Gergely: A Fidesz a Néppárt tagja akar lenni, de vannak olyan kérdések, amelyekben a Fidesz semmilyen formában nem tud kompromisszumot kötni

  • narancs.hu
  • 2019. március 18.

Belpol

Nahát.

Szerdán Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök vezeti a Fidesz delegációját az Európai Néppárt politikai közgyűlésén, amelyen szavazhatnak a Fidesz tagsága ügyében – közölte Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter

"Azt szeretnénk, ha tiszta és világos viszonyokat lehetne teremteni. Mi egy erős és egységes, kereszténydemokrata ihletésű néppártot szeretnénk látni, amely elutasítja az illegális bevándorlást, és mindaddig, amíg erre jó esély és remény kínálkozik, addig szeretnénk a néppárt soraiban lenni."

De Gulyás hangsúlyozta, hogy olyan alapvető kérdésekben, mint amilyen a keresztény kultúra védelme vagy a bevándorlás elutasítása, semmilyen formában nem tud a Fidesz kompromisszumot kötni.

Arra, hogy Manfred Weber EPP-csúcsjelölt egy független vizsgálóbizottságra bízná a jogállamiság vizsgálatát, Gulyás úgy reagált, hogy Magyarországon a jogállami alapintézményekkel semmilyen baj nincs. És bár korábban többször vizsgálódott ez ügyben az Európai Bizottság, minden vitás kérdésben akkor megegyeztek.

Neked ajánljuk