Megérheti a Gundelnek a Miniszterelnökségen működtetni menzát, ha több mint 2 milliót fizet érte havonta

  • narancs.hu
  • 2019. január 14.

Belpol

5+5 évre kötöttek szerződést a felek.

A 24.hu megszerezte a szerződést, amelynek érelmében a Gundel a Budai Várba költöző Miniszterelnökség menzáját üzemelteti. Kiderült, hogy az étterem a Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft.-vel lépett partnersége, amelynek ügyvezetője az a Gyutai Csaba, akit korábban kirúgtak a Budai Vár Kft., valamint a Várgondnokság Kft. éléről még 2017-ben.

A Gundel négy helyiséget bérel:

  • Egy 217 négyzetméteres „bázis konyhát”,
  • Egy dolgozói éttermet,
  • A  miniszterelnökségi konyhát,
  • Valamint egy rendezvény tálalókonyha megnevezésű épületrészt.

 

Összességében a Gundel mindennel együtt 691 négyzetmétert bérel, amiért havonta 2 millió forint + áfát fizet, a 24.hu piaci forrásai ezt „életszerű” árnak titulálták. Ugyanakkor az étterem ezen felül 400 ezer forint plusz áfát is fizet a rezsiért havonta.

Az felek 5+5 évre kötöttek szerződés, ami azt jelenti, hogy az étterem kérvényezés ellenében hosszabbíthat, amennyiben a Miniszterelnökség azt jóváhagyja.

A 24.hu a mai nap korábban készített egy interjút az étterem ügyvezetőjével, Peter Knollal, amiből kiderült, hogy alapvetően a catering, ami gyakorlatilag az ellátást jelenti.

Nem a menza a jó üzlet, hanem az állami catering

A Gundel vezetőjét sokkolták a miniszterelnökségi menza körüli indulatok. A Miniszterelnökség menzájának üzemeltetése önmagában nem nyerő, de az álami rendezvények cateringjével együtt, már jó üzlet lehet. Bár utóbbira egyelőre még nem szerződtek. A menza csak egy nagyobb megbízás része - ismerte el a 24.hu-nak adott interjúban Peter Knoll, a Gundel ügyvezetője.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?