A 24.hu megszerezte a szerződést, amelynek érelmében a Gundel a Budai Várba költöző Miniszterelnökség menzáját üzemelteti. Kiderült, hogy az étterem a Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft.-vel lépett partnersége, amelynek ügyvezetője az a Gyutai Csaba, akit korábban kirúgtak a Budai Vár Kft., valamint a Várgondnokság Kft. éléről még 2017-ben.
A Gundel négy helyiséget bérel:
- Egy 217 négyzetméteres „bázis konyhát”,
- Egy dolgozói éttermet,
- A miniszterelnökségi konyhát,
- Valamint egy rendezvény tálalókonyha megnevezésű épületrészt.
Összességében a Gundel mindennel együtt 691 négyzetmétert bérel, amiért havonta 2 millió forint + áfát fizet, a 24.hu piaci forrásai ezt „életszerű” árnak titulálták. Ugyanakkor az étterem ezen felül 400 ezer forint plusz áfát is fizet a rezsiért havonta.
Az felek 5+5 évre kötöttek szerződés, ami azt jelenti, hogy az étterem kérvényezés ellenében hosszabbíthat, amennyiben a Miniszterelnökség azt jóváhagyja.
A 24.hu a mai nap korábban készített egy interjút az étterem ügyvezetőjével, Peter Knollal, amiből kiderült, hogy alapvetően a catering, ami gyakorlatilag az ellátást jelenti.
Nem a menza a jó üzlet, hanem az állami catering
A Gundel vezetőjét sokkolták a miniszterelnökségi menza körüli indulatok. A Miniszterelnökség menzájának üzemeltetése önmagában nem nyerő, de az álami rendezvények cateringjével együtt, már jó üzlet lehet. Bár utóbbira egyelőre még nem szerződtek. A menza csak egy nagyobb megbízás része - ismerte el a 24.hu-nak adott interjúban Peter Knoll, a Gundel ügyvezetője.