Hadházy Ákos és Szél Bernadett újra megpróbál bejutni a köztévébe

  • narancs.hu
  • 2019. január 14.

Belpol

Hadházy Ákos és Szél Bernadett független országgyűlési képviselők élő adásban próbálnak átadni egy közérdekű közleményt az MTVA hírigazgatójának.
  • Hadházy Ákos és Szél Bernadett független országgyűlési képviselők egyszer már megpróbálták felolvastatni a tüntetők követeléseit a köztévében.
  • December 16-án egy tüntetés végén más politikusokkal együtt azért mentek be a közmédia épületébe, hogy felolvassák az ellenzéki politikusok 5 pontját, miután az országgyűlés botrányos körülmények között elfogadta a túlóratörvényt. Nem sikerült.
  • Más prolitikusokkal együtt bent maradtak, de december 17-én az MTVA fegyveres biztonsági őrei több ellenzéki politikust erőszakkal távolítottak el a köztévé épületéből, noha az országgyűlési képviselőről szóló törvény szerint a politikusoknak joguk van belépni bármilyen közintézmény területére.
  • A közmédia reggeli műsorában Péterfalvi Attila, az adatvédelmi hatóság elnöke arról beszélt, hogy az ilyen élő közvetítés, amin látszanak például a közmédia biztonsági őrei, jogsértő lehet.
  • A mostani akciójukat Szél Bernadett élőben közvetíti a Facebookon. Eddig annyi történt, hogy némi huzavona után beengedték őket, majd ide-oda küldözgették a képviselőket. Végül lejött a kommunikációs igazgató hozzájuk, aki azonban nem akarta ott átvenni a közleményt, hanem átterelte volna őket egy másik épületbe, ahová viszont a képviselők nem mentek.

 

Hadházy és Szél azért ment a Kunigunda utcába, hogy átadjanak egy társadalmi célú hirdetést, ami az Európai Ügyészséghez való csatlakozásról szól, valamint hogy az ellenzék 5 pontos követelését beolvastassák. A két politikus ezen felül szeretett volna beszélni Papp Dániellel, az MTVA vezérigazgatójával (akit korábban hírhamisításon kaptak), de a kommunikációs igazgató közölte velük, hogy neki írásban kell feltenniük a kérdéseiket.

Egyébként felajánlották a képviselőknek, menjenek át egy másik épületbe, hogy Dobos Menyhérttel, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatójával beszéljenek. Erre Szél Bernadett azt mondta, „nem hagyjuk, hogy átverjenek minket.” Utalt ezzel arra, hogyha kimennének az épületből, a másikba nem engednék be.

 

 

 

Figyelmébe ajánljuk