Nem a menza a jó üzlet, hanem az állami catering

  • narancs.hu
  • 2019. január 14.

Belpol

A Gundel vezetőjét sokkolták a miniszterelnökségi menza körüli indulatok.

A Miniszterelnökség menzájának üzemeltetése önmagában nem nyerő, de az álami rendezvények cateringjével együtt, már jó üzlet lehet.  Bár utóbbira egyelőre még nem szerződtek.

A menza csak egy nagyobb megbízás része – ismerte el a 24.hu-nak adott interjúban Peter Knoll, a Gundel ügyvezetője. A vendéglátóipari szakember azt reméli, hogy menzán se buknak, de hogy mennyit lehet keresni vele, az üzleti titok.

Az olcsóbb árakat azzal magyarázta, hogy a Gundel nem ugyanazt adja majd a menzán, mint az étteremben. Ott például nem biocsirkéből és házi tésztából készül majd az étel, de más lesz a somlói galuska is.

A stáb viszont nagyrészt ugyanaz lesz, bár Litauszki Zsolt, a nemrég igazolt sztárséf csak felügyeli majd a dolgokat.

A tenderben szereplő feltételek szerint egyébként nagyrészt magyar alapanyagokkal dolgoznak, az étel a magyaros és a nemzetközi konyha keveréke lesz. A rendezvényeken pedig a protokollosztályok igényeinek és elvárásaink felelnek majd meg.

Peter Knollt teljesen sokkolták a szerződés nyomán felcsapott indulatok.

"Szerencsére a hölgy, aki a telefonokat kezelte, fiatal korához képest elképesztően professzionális volt. Képes volt a betelefonálóknak nyugodtan elmagyarázni, hogy mi az oka az árak közötti különbségnek. A  minisztériumokban mindenhol van menza, és az árstruktúra is azonos. Akik mostantól a Karmelitában fognak dolgozni, azok eddig a Parlamentben dolgoztak, és vannak bizonyos elvárásaik az ebédjükkel kapcsolatban" - tette hozzá.

Az is az ő döntése volt, hogy  milyen árakon üzmeltetik a Karmelita menzáját.

Arra a kérdésre, miszerint a miniszterelnök is a menzáról fogja kapni a napi ebédjét, a Gundel vezetője így válaszolt:

"Nem ismerem a miniszterelnök étkezési szokásait, csak remélni tudom, hogy minél többször fog ott enni. Arról, hogy mi lesz, ha nincs ideje lejönni és ki kell szolgálnunk, még tárgyalunk."

Peter Knollt a katasztrofális 2017-es év után fogadta fel az éttermet birtokló cég. Azóta leigazolták Litauszki Zsoltot és más, hasonlóan nagy tapasztalatokkal rendelkező szakembereket. A Miniszterelnökséggel kötött szerződéstől azt várják, hogy növelje az étterem presztízsét.

Peter Knoll azt szeretné, ha az étterem a magyarok között lenne menő, nem a Fidesz berkein belül.

Neked ajánljuk