Győrffy Balázs az agrárminiszterrel beszélgetett volna a Tranziton, de a szervezők szerint nincs helye a fesztiválon

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 23.

Belpol

Ugyanis, „amit tett, elfogadhatatlan”. Mint ismert, egy nőt bántalmazott ittas állapotban, ami miatt eljárás indult. 

„Amit Győrffy Balázs tett, elfogadhatatlan. Ezért nincs helye a Tranziton” – válaszolták a Telex megkeresésére a szervezők. Mint ismert, Győrffy ellen súlyos testi sértés miatt folyik eljárás, ugyanis részegen bántalmazott egy nőt: az eset után EP-képviselői mandátumáról lemondott a politikus, és bejelentette, hogy kilép a Fideszből. 

Az agrárpolitikus, aki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarát is vezette, Nagy István agrárminiszter társaságában vett volna részt az „Élelmiszerháború – Bedarálják az európai agráriumot” című előadáson a kormánypárti fesztiválon. A két politikus azt járta volna körbe, hogy „véget érhet-e az ideológiai alapú, erőszakos zöldítés politikája az európai agrárgazdaságban? Mi a megoldáshoz vezető út?”. Erre azonban a jelek szerint már nem kerül sor. 

 
Győrffy Balázs beszédet mond a Magyarok Kenyere - 15 millió búzaszem program Kárpát-medencei búzaösszeöntés ünnepén Somogyváron, a Szent László Nemzeti Emlékhelynél 2024. augusztus 8-án.
Fotó: MTI/Katona Tibor
 

Győrffy sajtóértesülések szerint egy Lánchíd közelében lévő szórakozóhelyen bulizott ittas állapotban, majd beszólt egy lánynak, amit a vele lévő társaság nem vett jó néven. Vita alakult ki, ami odáig fajult, hogy verekedés tört ki. A csetepaté miatt rendőrt hívtak ki, de a bulizó fiatalok egyike orvosi ellátásra is szorult, mert súlyos sérülést szenvedett.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk