Gyorsasági verseny: a Mi Hazánk nyújtotta be a ciklus első két törvényjavaslatát

  • narancs.hu
  • 2022. május 2.

Belpol

Rögtön alkotmányt is módosítanának.

Ma az Országgyűlés alakuló ülését követően, illetve még annak során a parlament legújabb frakciója, a szélsőjobboldali, oltásellenes Mi Hazánk Mozgalom már be is nyújtotta az új ciklus első törvényjavaslatait. Az egyik veszélyhelyzet eltörléséről szól, ami jól illeszkedik a párt Covid-diktatúrás kampányába. Bár igaz, már a Fidesz is pedzegette, hogy a járványhelyzet alakulása miatt már nem indokolt a veszélyhelyzet fenntartása. Ettől még várhatóan marad veszélyhelyzet, csak nem a koronavírus-járvány, hanem az orosz-ukrán háború és a menekülthullám miatt.

Másik törvényjavaslatával rögtön alkotmányt is módosítana a Mi Hazánk, az ugyanis a mentelmi jog eltörléséről szól. A Novák Előd által benyújtott javaslat indoklása szerint már okafogyottá vált az a fajta mentelmi jog, ami a magyar Alaptörvényben is szerepel, és "a büntetőjogi felelősség alóli részleges mentességet jelentő sérthetetlenség intézményének alkotmányos védelme immár fenntarthatatlan".

(Telex)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk