Gyurcsány: A mi ellenfeleink nem Berlinben, Párizsban vannak, hanem a Karmelitában

  • narancs.hu
  • 2021. augusztus 29.

Belpol

A DK elnöke szerint a következő kormányfőnek nehéz dolga lesz, mert a NER örökségét kell megtörnie. 

Vasárnap tartották a Demokratikus Koalíció (DK) kampánynyitó kongresszusát. Gyurcsány Ferenc, a párt elnöke szerint ma már

„a rendszer ellenzékéből, a haza reménye lett. A haza reménye a mai ellenzék”. 

Gyurcsány szerint „jó kézben lesz a haza sorsa” jövő tavasztól. Hozzátette, ma minden harmadik ellenzéki szavazó a DK támogatója. A választásokkal kormányt fognak váltani állítása szerint, de rendszert majd csak kormányzással tudnak majd. „Ezt egy nő fogja vezetni: Dobrev Klára!” – mondta.

Üdvözölte, hogy az ellenzéki oldalon több miniszterelnök-jelölt van, és úgy vélte, a következő kormányfőnek nehéz dolga lesz, mert a NER örökségének (intézmények, szabályok, elrabolt gazdasági szektorok, zsarolhatok szereplők) megtörése „embertelen munka lesz”. 

„Egyszerre kell keménység, kompromisszumkészség, döntésképesség, konszenzuskereső képesség. Mondhatnám,  two in one.”

Gyurcsány Ferenc szerint az ellenzék dolga, hogy megakadályozza, hogy ez a rendszer Magyarországot kirángassa az Európai Unióból. „Meg fogunk küzdeni azért, hogy az EU tagjai maradjunk. Mi az ellenfeleink nem Berlinben, Párizsban, Madridban vannak. A mi ellenfeleink a Karmelitában ülő nemzetrabló brigád!” 

A DK elnöke szerint félszívvel nem lehet ezt csinálni, igazi hazafias lelkesültség kell.  Hozzátette, szerint egy KRESZ-tábla mélységével azonosítja magát a Fidesz, ugyanis azt mondják, hogy Stop Gyurcsány!. „Nem bánom, de ez kevés lesz fiúk”.

Gyurcsány Ferenc teljes beszédét itt hallgathatja meg. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Kiszúrt autókerekek, leszaggatott plakátok, feljelentések - így várja a választást Ágasegyháza

A Bács-Kiskun megyei községben 2010 óta Füredi János a polgármester, akinek az előterjesztésére a képviselő-testület megtiltotta, hogy a kampány ideje alatt a jelöltek választási fórum céljából kibéreljék a település közintézményeit. Ez ellen, illetve a településen eluralkodott közhangulat miatt tüntettek egy maroknyian a napokban, két független polgármesterjelölt felhívására.