Gyurcsányék kiálltak Botka mögül Szegeden

  • narancs.hu
  • 2019. július 5.

Belpol

Olyan körzetekben is akart indítani jelöltet a DK, ahol korábban MSZP-s aspiránsok sikeresen szerepeltek.

Szegeden is összefogott az ellenzék az őszi önkormányzati választásra: mind a 20 városi választókörzetben közös jelölt indul a Fidesszel szemben. Azonban, mint kiderült az összefogásban csak az MSZP, a Jobbik, a Momentum, a Párbeszéd és az LMP vesz részt, a DK nem - írta meg a 168 óra.

A lap úgy tudja, a szegedi polgármester, Botka László stábja felajánlotta a DK-nak, hogy négy egyéni körzetben indíthatnak jelöltek, de Gyurcsány Ferenc pártja olyan körzetet is akart, ahol az MSZP több cikluson át sikeres aspiránst indított és nyert, ami feszültséget szült a felek között. A pártok szerint a DK többletjogokat akart a sikeres májusi EP-választás eredményére hivatkozva.

„Soha ekkora mértékű összefogás nem valósult meg, mint ami az elmúlt 17 évben. A Demokratikus Koalícióval is volt egy megállapodásunk az európai parlamenti választásokat követően, de azt felrúgták. Természetesen mi nyitottak vagyunk, várjuk őket az összefogásba, amennyiben nem jönnek, akkor nekik is tudniuk kell, hogy ezzel a Fideszt támogatják” – mondta a sajtótájékoztatón Szabó Sándor MSZP-s képviselő.

Figyelmébe ajánljuk