Gyurcsányt nem hívják meg az Elk*rtuk bemutatójára

  • narancs.hu
  • 2021. szeptember 9.

Belpol

A producer szerint nagy sikerű, izgalmas utóéletű film lesz.

Nem hívják meg az Elk*rtuk című film bemutatójára Gyurcsány Ferencet – ezt az ATV az alkotás producerétől, Kálomista Gábortól tudja.

A film az egykori miniszterelnök őszödi beszéde utáni eseményeket dolgozza fel. A készítők interjúkat készítettek a történtek résztvevőivel, és több más forrást is használtak, de a televízió kérdésére – Gyurcsánnyal vagy Orbán Viktor miniszterelnökkel beszéltek-e –, Kálomista Gábor azt mondta, nem gondolja, hogy ezzel a két emberrel is beszélni kellett volna. 

A film szerdán bemutatott plakátjának maga az érintett, Gyurcsány Ferenc is reklámot csinált, amikor azt írta, tetszik neki, csak arra csodálkozott rá, hogy ezek szerint ekkora orra van. 

A posztra reagált Kocsis Máté,  és most az ATV-nek Kálomista is, aki szerint „tudományos szempontból ezt Pinokkió-effektusnak hívják, hiszen, aki sokat hazudik, annak megnő az orra”. Szerinte természetes, hogy az egykori miniszterelnököt foglalkoztatja a film, és vannak róla gondolatai, bár szerinte azok „nem biztos, hogy találkoznak a valósággal”.

A producer biztos abban, hogy a film nagy siker lesz, és izgalmas lehet az utóélete is, mert a mai politikusok közül sokan az akkori események alakítói, illetve elszenvedői voltak. Az Elk*rtuk producere nem foglalkozik a választásokkal, mert ő nem politikus – ezzel hárította el az ATV-nek azt a kérdését, hogy szerinte a film befolyással lehet-e a jövő évi választásokra. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk