Hadházy Ákos után a NAV is feljelentést tesz Kósa Lajos feleségének cégvásárlási ügyében

  • narancs.hu
  • 2018. március 25.

Belpol

Túl jó üzletet csinált a csengeri botrányból ismert vállalkozóval.

Feljelentést tesz az adóhatóság Kósa Lajos, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter feleségének cégvásárlása ügyében – derült ki az RTL Klub Híradójából.

Bár elutasította a NAV Hadházy Ákos költségvetési csalás miatt tett feljelentését, de mégis talált szabálytalanságot  Kósáné cégügyében, mert számvitel rendjének megsértése miatt feljelentést tett.

A Tócó-Pece Kft.-t a csengeri botrányból jól ismert vállalkozó, Fiák István adta el Porkoláb Gyöngyinek (ár alatt) 6 millió forintért, miközben a cégnek 40 milliós külföldi ingatlana, összesen pedig 139 milliós vagyona volt.

Vagyis elég jó üzletet csinált Kósa Lajos felesége.

Szombaton a Népszava írta meg, hogy nem csak Kósa Lajos édesanyja, de a neje is érintett a rejtélyes csengeri örökség ügyében. A lap birtokába jutott közjegyzői okiratok szerint szövevényes eljárás végén lett a politikus anyja a 800 millió forintos ajándék kedvezményezettje, első körben még a felesége Porkoláb Gyöngyi nevére szólt a papír.

De Fiák se járt rosszul, hisz' Porkoláb vagyonszerzése után másfél hónappal Kósa Lajos benyújtotta a nyugdíjas szövetkezetekről szóló törvényjavaslatot, ami azért érdekes, mert Fiák több diákmunka szövetkezetben is érdekelt, ezek pedig a törvény elfogadása után akár a nyugdíjas munkaerő-szervező piacra is betörhetnek.

Bathó Ferenc, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség alelnöke, Fiák István, a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetségének elnöke, K

Mulatnak a téli olimpián – Balról jobbra: Bathó Ferenc, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség alelnöke, Fiák István, a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetségének elnöke, K

Fotó: MTI

Kósa Lajos azzal védte az alul árazottnak tűnő vásárlást, hogy a Tócó-Pece Kft. el volt adósodva. Az RTL Klub Híradója szerint a cég hitelállománya 24 millió forint volt, vagyis a vagyonának csupán a töredéke.

(RTL Klub)

Figyelmébe ajánljuk