Nem látott még ehhez fogható kenus tüntetést sem ön, sem a vén Duna

  • narancs.hu
  • 2018. március 25.

Belpol

Atomhulladékos hordóval tiltakozott Paks 2 ellen a Parlament előtti vizeken a Greenpeace.

Óriási, felfújható nukleáris hulladékos hordót úsztatott vasárnap a Duna budapesti szakaszán a Greenpeace Magyarország több tucatnyi kenus aktivista kíséretében, hogy felhívják a figyelmet a nukleáris hulladékok súlyos problémájának megoldatlanságára – áll a környezetvédő szervezet. közleményében.

false

 

Fotó: MTI

A Greenpeace azt várja a magyar kormánytól azzal a majd' 25 ezer emberrel egyetemben, akik már aláírták a Stop Paks 2 petíciót, hogy állítsa le a beruházást, és ne kezdje el felelőtlenül építeni a projektet úgy, hogy közben senki sem tudja, hogy az erőmű kiégett fűtőelemeit hol és hogyan helyeznék el.

A környezetvédők arra is figyelmeztettek, hogy negyedmillió évre kellene megoldást találni a kiégett fűtőelemek kezelésére, azok ugyanis legalább ennyi ideig bocsátanak ki magukból az emberre és a környezetre veszélyes radioaktív sugárzást.

Figyelmébe ajánljuk

Pénzbírságot kért ellenfelére a fideszes polgármester - kis magyar abszurd Bonyhádról

A fideszes polgármester, Filóné Ferencz Ibolya azt kifogásolta, hogy Száraz Zoltán ellenzéki polgármesterjelölt a saját Facebook-oldalán megosztott egy városi szervezésű eseményt. Pedig Száraz a bejegyzésben konkrétan feltüntette, hogy az városi esemény. A helyi és a területi választási bizottság is elég furcsán állt az esethez, ami így a Kúrián folytatódik.