Hatalmas érdeklődés és dühöngés a repülőnapon

  • narancs.hu
  • 2021. augusztus 28.

Belpol

Az első napon 60 ezer látogatót számoltak Kecskeméten, de sokan órákig araszoltak a forgalomban, akadt, aki inkább visszafordult.

Mintegy 60 ezer ember látogatott el a kecskeméti nemzetközi repülőnapra és haditechnikai bemutatóra az esemény első, szombati napján, amelyen a Magyar Honvédség haditechnikai eszközei mellett több mint 15 nemzet légi bemutatóját nézhették meg az érdeklődők – a Honvédelmi Minisztérium (HM) szombat esti közleménye szerint. 

A nyolc év után megrendezett program első napján a honvédség légi és szárazföldi járműveket  felvonultató bemutatói és a Saudi Hawks, valamint a Török Csillagok repülőegyüttesek légi show-ja volt a legnépszerűbb. 

A közlemény kitér arra, hogy vasárnap reggel is 7 órától várják a látogatókat, de a parkolók már reggel 6-kor nyitnak. Több mint 27 ezer autó számára van hely ezekben.  A minisztérium szerint a nagy érdeklődés miatt vasárnap is megnövekedett forgalomra és hosszabb menetidőre kell számítani a Kecskemétre vezető utakon és a repülőnap parkolóinál. Akik nem szeretnének lemaradni a délelőtti bemutatókról, azoknak azt javasolják, hogy reggel 7 órára, a kapunyitásra érkezzenek meg, hogy időben beérjenek a bázis területére, mert a torlódás „akár több mint egy órával növelheti a bejutás idejét”.

Ez a több mint egy óra az első napon két-három óra is volt az esemény hivatalos Facebook-oldalára érkezett kommentek szerint.

„Felháborító a szervezés! Órák óta állunk a dugóban... az autópálya lejárók lezárva, csak egy használható, még a parkolóig sem jutottunk. Délutánra talán a rendezvény helyszínére érünk... talán... a jegyet persze előre meg kellett venni. Kritikán aluli ez az egész!!” „Nagyon jó! Gratulálunk! Főleg a szervezőknek kb 2 órája araszol 2000 ember érvényes belépővel! Köszi”. „Kiszálltak sokan az autóból, és onnan nézzük az út mellől!”

Akadt olyan hozzászólás is, amely szerint a család már a harmadik repülőnapon van, és soha semmi problémájuk nem volt, pedig szintén két órányi autóútra laknak a kecskeméti helyszíntől: „aki nem számol azzal hogy dugó lesz az utakon egy 60 ezer fős tömegrendezvény előtt/alatt/után az maradjon is otthon”.

A Telex azt írta, többen visszafordultak és inkább hazamentek, mert a két órás araszolás után tudták meg, hogy a parkoló, ahová mentek volna, megtelt, és egy másikat kellene megközelíteniük, ami megint ugyanennyi idő lenne. 

 

 A leadképen a török légierő gépei. Fotó: MTI/Ujvári Sándor

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk