Megbüntették a SZIN-re érkező fiatalokat Szegeden

  • narancs.hu
  • 2021. augusztus 28.

Belpol

Mi a teendő itt a háromnapos menetjeggyel? – kérdezték a villamoson az ellenőrt. Olvasniuk kellett volna inkább.

„Ma a gyerekek elmentek a SZIN-re (Szegedi Ifjúsági Napok). (...) Megérkeztek Szegedre. Vettek 3 napos jegyet. Felszálltak a villamosra, ahol láttak egy ellenőrt, odamentek hozzá. Megkérdezték tőle, hogy »itt Szegeden mit kell csinálni a napijeggyel?« (Kieg. információ: Budapesten SEMMIT, csak beteszed a személyid mellé, és annyi.) Mondta nekik, hogy »érvényesíteni«. Majd megbüntette őket, mert érvényesítetlen volt a jegyük. Fejenként 7000 forintra. (Az enyém 10 ezret kapott 3 napi költőpénznek.) Ráadásul nem volt az ellenőrnél papír, amit kitöltsön, ezért elvette a személyijüket, és a gyerekek ott vártak, amíg szerzett” – osztotta meg a Szegeden megbüntetett fiatalok történetét egyikük édesanyja a közösségi oldalon.

A Szegeden láttalak (új) nevű nyilvános csoportban is közzé tett posztban az anyuka az emberséget kéri számon a jegyellenőrön, és reklamált a történtek miatt a Szegedi Közlekedési Kft.-nél. 

A jegyellenőrzésért felelős Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. igazgatója az esetről a szegeder.hu írása szerint azt mondta, a fiatalok a jegyet kiadó automatánál elolvashatták volna az utazási feltételeket, az automata információs menüje is tartalmazza jegytípusonként a tájékoztatót, a villamosvezető is segített volna, ha őt kérdezik, és a jegyen ott a figyelmeztető felirat: „érvényesítés nélkül utazásra nem jogosít”. A fiatalok már két megállót utaztak, mire megkérdezték a jegyellenőrt, mi a tendő, neki pedig így nem volt választási lehetősége.

A kommentelők egy része egyetértett az anyukával, mondván, az ellenőrnek bele kellett volna gondolnia abba, hogy a turisták rossz élménnyel hagyják majd el a várost, ha hazamennek. Mások védték az ellenőrt. Akadt két olyan hozzászóló is, aki felajánlotta, szívesen meghívja a megcsappant ellátmányú fiatalokat valamire az egyik este a SZIN-en.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk