Hiába keresték Gyurcsányt, Dobrevet a Pride-on

  • narancs.hu
  • 2023. július 16.

Belpol

Pedig jót tett volna abban a hőségben egy árnyékkormány.

Nem vett részt a Budapest Pride-on a Demokratikus Koalíció elnöke és az árnyék-miniszterelnök.

Kele János, a Momentum elnökségi tagja azon gondolkodott el, hogy ennek vajon mi lehetett az oka.

„Elgondolkodtató, hogy miközben a DK az ellenzék legerősebb pártjának tartja magát, a Momentummal ellentétben nemhogy saját kamiont nem indított a Pride-on, de csupán egyetlen zászlóval – meglehetősen visszafogottan – képviseltették magukat az eseményen. Mindezt úgy, hogy a hatalom, amellyel elméletileg kérlelhetetlenül szembenállnak, éppen a Pride hónapjára időzítette az LMBTQ közösségek elleni nemtelen és aljas támadásaik legújabb hullámát. Apróságnak tűnhet ez, de a DK nem olyan a párt, amely véletlenül csinál dolgokat” – olvasható Kele Facebook-posztjában.

Kele szerint Gyurcsány és felesége jelennemlétének vagy az az üzenete, hogy az értékrendjükbe nem fér bele az LMBTQ-közösség melletti határozott kiállás, vagy attól félnek, hogy a szavazóik ezt nem tolerálják nekik. 

A Momentum vezető politikusai, köztük Donáth Anna és Gelencsér Ferenc is részt vettek a szombati felvonuláson.

A DK Facebook-oldala szerint részt vett a Pride-on, a fotókon azonban tényleg nem lehet látni az elnököt és az árnyék-miniszterelnököt.

Ám rajtuk kívül viszonylag sokan ott voltak:

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk