Hivatalos személy elleni csoportos erőszakkal gyanúsítanak egy CEU-s hallgatót

  • narancs.hu
  • 2018. december 18.

Belpol

A külföldi állampolgárságú diák, akár 2-8 évet is kaphat.

A rendőrség azt állítja, hogy egy kanadai-belga  állampolgárságú 32 éves diák a szerdai tüntetésen a rendőrök felé rúgott és bal kezével ütött is.

Őt és négy másik társát csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsít.

Egy társaság jóval a hivatalos tüntetés vége után meggyújtott egy szánkót a Parlament oldalán felállított karácsonyfa mellett. A jelenetről Adrien a 444-nek azt mesélte, "épp háttal állt a rendőröknek, amikor megindultak, a nyomás hatására elveszítette egyensúlyát, próbált megkapaszkodni, és végül bezuhant a rendőrsorfal mögé. Az intézkedő rendőrök ezután kiemelték és elvitték. Az éjszakát egy fogdában töltötte, valahol az Örs vezér terétől nem messze.

Bár a felvételek egyelőre nem bizonyítják a hallgató bűnösségét, jelenleg csoportos hatóság elleni erőszakkal gyanúsítják négy másik tüntetővel együtt.

A portál arról is ír, hogy Adrien nem ismeri a másik négy embert, viszont a kézhez kapott dokumentumokból megállapították, hogy mindannyiukat ugyanazzal gyanúsítják: hogy a rendőrök felé rúgtak, és bal kézzel ütöttek.

Ő az a diák, akinek szabadon bocsátását követeli a Szabad Egyetem Facebook-csoport is.

Tegnap letartóztatott CEU-hallgató azonnali szabadon bocsátását is követelik a ma esti tüntetés szervezői

A csoport szerint semmi bizonyíték nincs arra, hogy a hallgató részt vett volna tűzgyújtásban vagy a rongálásban. Tegnap több tüntetőt is őrizetbe vett a rendőrség a Kossuth téri demonstráción, a Szabad Egyetem Facebook-csoport szerint köztük van egy CEU-hallagtó is, Adrien, akit hivatalos személy elleni erőszak vádjával tartóztattak le, és akár 72 órán keresztül őrizetben tarthatják.

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.