Horthyra emlékezett a Mi Hazánk Budapesten, Karácsony szerint félelmet keltettek a lakosságban

  • narancs.hu
  • 2022. február 6.

Belpol

Elfogadhatatlannak tartja, hogy a volt kormányzó „vitatott örökségét politikai erők gyülöletkeltésre használják”. 

„Ma Horthy Miklós halálának közelgő évfordulója alkalmából szélsőjobboldali szervezetek és álellenzéki pártok felvonulással egybekötött erődemonstrációt szerveztek fővárosunkba, félelmet keltve ezzel a lakosság egy részében. Horthy Miklós kormányzósága alatt megkezdődött egy olyan autoriter rendszer kiépítése, amely a parlamentarizmus felszámolásához, mélyszegénységhez, megkülönböztetéshez, háborús pusztításhoz, majd több százezer honfitársunk halálba küldéséhez vezetett” – írja a Facebookon Karácsony Gergely, aki a Mi Hazánk vasárnapi, Horthy Miklós volt kormányzó halálának 65. évfordulójára szervezett eseményre reagált. 

A hvg.hu tudósítása szerint párt és a szimpatizánsok a Szent Gellért téren gyülekeztek, majd a Parlament felé vették az irányt. Egyebek mellett Novák Előd alelnök beszédet mondott. 

„Elfogadhatatlannak tartom, hogy Horthy Miklós máig vitatott örökségét, politikai erők gyűlöletkeltésre használják, megzavarva ezzel Budapest békéjét. Köszönöm azok bátor kiállását, akik ma is felszólalnak a gyűlölködés ellen” – fogalmaz Karácsony Gergely bejegyzésében. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk