Jakab: "Az ország vezetőjétől elvárhatjuk, hogy beszámítható legyen"

  • narancs.hu
  • 2022. január 19.

Belpol

A Jobbik elnöke a "mentális fáradtság jeleit" látja a miniszterelnökön.

Orbán Viktor állítólagos grazi kezeléseiről beszél Jakab Péter Jobbik-elnök a Facebook-oldalára feltöltött videóban, amin a HVG újságírójának kérdésére válaszol.

Nemrég Márki-Zay Péter hozta fel egy egészségügyi témájú megszólalásában azt a városi legendát, ami szerint Orbán egy grazi pszichiátriai magánklinikán kezelteti magát. Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje bizonyítékokkal nem támasztotta alá az elméletet, sőt később úgy finomította, hogy Orbán "a fideszes kiváltságosok vezetőjeként megengedheti magának, hogy a világ bármelyik magánklinikáján kezeltesse magát Graztól Marbelláig."

Bár Jakab az elmúlt hetekben több karcos kijelentése miatt bírálta MZP-t, úgy tűnik, ez nem tartozik ezek közé. A Jobbik elnöke arról beszélt, hogy már a parlamentben is többször elővették a grazi kezelések témáját, és a Fidesz részéről soha nem érkezett rá cáfolat.

Jakab szerint "nem is az a lényeg, hogy most Grazba jár vagy hova jár, hanem hogy amikor én szemtől szembe ott állok a parlamentben Orbán Viktorral, én is a mentális fáradtság jeleit tapasztalom rajta."

Jakab megemlíti, hogy pártja többször kezdeményezte a mindenkori miniszterelnök pszichológiai alkalmassági vizsgálatának előírását, mert "ha valaki az országot vezeti, attól talán elvárhatjuk, hogy beszámítható legyen."

"Miniszterelnök úr kicsit elfáradt" - zárja válaszát Jakab Péter. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk