Ügyvédje szerint törvénytelenül hallgatták le Völner Pált

  • narancs.hu
  • 2022. január 19.

Belpol

A bukott államtitkár fenntartja, hogy nem fogadott el vesztegetési pénzt.

Miután a 444 mai cikkében újabb részleteket közölt Völner Pál volt igazságügyi államtitkár vesztegetési ügyének nyomozati anyagaiból, Papp Gábor, a politikus ügyvédje közleményt juttatott el a 24.hu-hoz.

Papp szerint a nyomozati iratok nem igazolják és nem támasztják alá a Völner Pállal szemben közölt gyanút, vagyis azt, hogy végrehajtói pályázatok befolyásolásáért és más szívességekért cserébe 83 millió forint kenőpénzt vett át Schadl Györgytől, a Végrehajtói Kamara elnökétől.

Papp közölte továbbá, hogy szerinte Völner Pál megfigyelése, követése és lehallgatása törvénytelen volt mentelmi jogának felfüggesztése, azaz december közepe előtt. Az ügyvéd úgy látja, az országgyűlési törvényből az következik, hogy az így gyűjtött adatok nem értékelhetők bizonyítékként a büntetőeljárásban. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

A MÁV finanszírozza az elavult iparvágány karbantartását a kínai cég számára

Vácon a gödi Samsung SDI-nak is dolgozó kínai hatterű CECZ cégcsoport az év elején jelentette be, hogy szeretné, ha a város déli részén lévő, mintegy húsz éve nem használt iparvágányt újra üzembe helyeznék. Úgy tűnik, kérése meghallgatásra talált: a munkálatok megelőzték a kormányhivatal és az önkormányzat közös bejárását. A karbantartás költségét a MÁV állja.