Jámbor András Ungár Péternek: Könnyű úgy lejönni a közösségi médiáról, ha az ember 250 milliót tud költeni kampányra

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 26.

Belpol

Illetve, ha minden nap futtatják őt és pártját a kormánypárti médiában. 

„Könnyű úgy lejönni a közösségi médiáról, ha az ember – saját bevallása szerint is – 250 milliót tud költeni egy Vitézy-kampányra, ha minden nap őt és a pártja tagjait is behívják az M1-re, a Hír Tv-re, a Kossuth Rádióba, a Spirit Fm-be, az ATV-be. Utóbbi beszélgetős műsoraiban én például már másfél éve nem szerepelhetek, előbbiekbe meg nem is hívtak, mióta képviselő vagyok. Vagyis: nagyon könnyű valakinek úgy megpróbálni levetkőzni a »haszontalan« politikusi jelzőt, hogy a gesztusa nem bír valódi téttel. Ungár Péter esetében ez történt” – írja közösségi oldalán Jámbor András országgyűlési képviselő.

Jámbor azzal egyetért, hogy a közösségi média tönkreteszi a hagyományos médiát, és „valóban elfogadthatatlanok a nemzetállamokon túlnyúló jogkörei”. Szerinte az is sokat árt a közösségnek, hogy a pillanat uralására készteti a felhasználókat.

„Mindenképp káros. De én nem gazdag családból jövök, engem anyukám egyedül nevelt fel szociális munkásként, nincs, aki alám tolja a pénzt, nincsenek politikai kapcsolataim, hogy betegyenek a hagyományos médiába”

– fogalmaz Jámbor. 

A képviselő nem is akar „jóemberkedni” azzal, hogy lejön „a közösséginek hazudott médiáról”, mert akkor a legalapvetőbb feladatát nem tudná ellátni: a választókkal való kapcsolattartást és képviseletüket. 

„És, ugye, felmerül a kérdés: az M1, a Hír Tv, a Kossuth Rádió, a Spirit Fm, az ATV mennyiben segítik elő, hogy a valóságról beszéljünk? Amennyiben Péter szerint mondjuk az M1 nem ezt szolgálja, azt is bojkottálni fogja mostantól? És, ugye, felmerül a kérdés, hogy Péter kivonulása a közösséginek hazudott médiából azt is jelenti-e, hogy a pártja sem fog többet ott hirdetni? És, ugye, felmerül a kérdés, hogy Ungár Péter hol húzza meg a határt az olyan eszközök használatában, amik egyesek szerint elfogadhatatlanok, mert rossz rendszereket legitimálnak?? Tehát: kivonul-e a Parlamentből is? Mert ha már morális döntést hozunk, akkor érdemes a moralitás összes szempontját megvizsgálni” – sorolja. 

A teljes bejegyzés alább olvasható. 

Ungár Péter egy pár napja adott interjúban jelentette be, hogy elhagyja a közösségi médiát. „Én személyesen és az LMP kicsekkolt az intézményes ellenzékből. Érdekes kérdés, hogy akkor mi vagyunk, de nem vagyunk többé része ennek az ellenzéknek.” Hogy ez mit jelent, azt azóta sem tudjuk, de talán nem is lényeges. Azóta ugyanis Ungár elindult az elnökségért, és nyilván meg is nyerte.

Schmuck Erzsébet ezzel egyidőben bejelentette, hogy 15 év után kilép az LMP-ből, ugyanis az megsemmisült mint ellenzéki párt. „A mai kongresszus egyik meghirdetett napirendi pontja szégyent hozott az LMP- Magyarország Zöld Pártja nevére.  Az előterjesztés szerint az LMP kilép az Európai Zöld Pártok szövetségéből. És ezt a kezdeményezést minden tiltakozásom ellenére az országos elnökség megszavazta. Akkor vajon hová fog tartozni az LMP, melyik pártcsaládhoz? Nem tudom a választ, de majd Ungár Péter előbb vagy utóbb megadja” – fogalmazott. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk