Schmuck Erzsébet kilép az LMP-ből: „Ezt a pártot Ungár Péter teljesen leuralta”

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 24.

Belpol

A politikus úgy látja, az LMP a hajrában megsemmisült mint ellenzéki párt.

Rövid posztban tudatta Schmuck Erzsébet, hogy tizenöt év után kilép az LMP-ből. „Ez a párt már nem zöld párt, és ellenzéki pártként is megsemmisült. Ezt a pártot Ungár Péter teljesen leuralta. Ez a párt már az Ő pártja, Ungár párt! Igaz, az Ungár vezette EP listára a szavazatok mindössze 0,87 százalékát kapta az LMP, de ebből semmilyen következtetést nem vont le sem a párt, sem Ungár Péter.  A mai kongresszuson Ungár Péter és csapata mindent vitt. Két évre kaptak felhatalmazást, hogy vezessék a pártot, csak éppen az nem derült ki, hogy hová, milyen irányba” – írja.

De nem hagyja annyiban: „A mai kongresszus egyik meghirdetett napirendi pontja szégyent hozott az LMP- Magyarország Zöld Pártja nevére.  Az előterjesztés szerint az LMP kilép az Európai Zöld Pártok szövetségéből. És ezt a kezdeményezést minden tiltakozásom ellenére az országos elnökség megszavazta. Akkor vajon hová fog tartozni az LMP, melyik pártcsaládhoz? Nem tudom a választ, de majd Ungár Péter előbb vagy utóbb megadja.”

Végül a főpolgármester-választásra is kitér, amelyben az LMP jelöltje Vitézy Dávid volt, a Fidesz volt államtitkára, akinek a javára Szentkirályi Alexandra, a kormányzó párt jelöltje visszalépett az utolsó napon. „És még szólni kell néhány szót Vitézy főpolgármester-jelöltségéről. Ungár kezdeményezésére a párt dupla vagy semmit játszott. Veszített. Az utolsó két nap, amikor Bayer Zsolt és vezető fideszes politikusok kampányoltak Vitézy mellett, számomra rémálom volt. Az LMP, mint ellenzéki párt ezzel megsemmisült.”

A bejelentés alatt megérkezett Schiffer András egykori alapító kommentje is: „Riszpekt!”

Schmuck Erzsébet 2009 óta alapító tag, 2019 óta az LMP társelnöke volt. Nem túl népszerű politikus, a 2022-es országgyűlési választásokon súlyos vereséget szenvedett a Pest megye 9. számú választókerületében a fideszes Czerván György ellen.

Azt nem tudjuk, hogy az LMP útja hová vezet. A párt régi tagjai közül nem sokan vannak már meg, tavaly Kele János úgy hagyta ott őket, hogy azt mondta, az LMP Ungár Péter vezetésével társutas és élősködő párt lett.  Ungár Péter épp a héten adott interjút a Telexnek, amelybenúgy nyilatkozott: „Én személyesen és az LMP kicsekkolt az intézményes ellenzékből. Érdekes kérdés, hogy akkor mi vagyunk, de nem vagyunk többé része ennek az ellenzéknek.” Hogy ez mi a bánatos ménykövet jelent, azt azóta sem tudjuk, de talán nem is lényeges. Azóta ugyanis Ungár elindult az elnökségért, és nyilván meg is nyerte. Az interjú végén Schmidt Mária fia kibökte, hogy vagy OnlyFans csatornát indít, vagy költészettel foglalkozik majd.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk