Januártól nem tudja fizetni a főváros a Biodóm fűtését

  • narancs.hu
  • 2022. november 9.

Belpol

Fűtés nélkül megkezdődhet a létesítmény tönkremenetele.

Bősz Anett főpolgármester-helyettes a Válasz online-nak azt mondta, a Biodómot állami támogatás nélkül a főváros nem tudja befejezni. Ám úgy tűnik, nem fognak tudni megegyezni a kormánnyal.

"Budapestet ezzel a problémával magára hagyták, pedig az állami költségvetés számára a projekt befejezése még a jelenlegi helyzetben is jelentéktelen tétel lenne. Számunkra viszont már a félkész épület üzemeltetése is óriási teher, amit jövőre nem tudunk vállalni. Ez azt jelenti, hogy január 1-jén kénytelenek leszünk lekapcsolni a temperáló fűtést." Bősz szerint "morálisan is elfogadhatatlan lenne", ha egy üres épület fűtésére kültenének százmilliókat, miközben "súlyos szociális problémák vannak".

A Biodómban november 1-től a Széchenyi fürdő termálvizével segítenek rá a távhős fűtésre, de januártól a magasabb áramár mellett a további temperáló fűtést a főváros már nem tudja vállalni, a fűtés lekapcsolásával pedig megkezdődik miatta az alig kétéves létesítmény tönkremenetele.

A cikk szerint az épületben a hőmérséklet sosem csökkenhet 14 fok alá, különben a fóliában mikrorepedések alakulnak ki, ami miatt elszökik a 964 darab egyedileg gyártott háromszög alakú "puffancsból" a levegő, amelyek darabonként kerültek 6 millió forintba.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk