Jeszenszky Géza nem küldi vissza a nemzeti konzultációt, mert szégyenteljesnek tartja, hogy ennyire lenézik a magyar választók intelligenciáját

  • narancs.hu
  • 2017. október 21.

Belpol

A korábbi külügyminiszter és nagykövet szerint aki a rémmeséket elhiszi, megtévesztés áldozata lesz.

Egy ideje már keményen bírálja az Orbán-kormányt bizonyos témákban Jeszenszky Géza, az Antall-kormány egykori külügyminisztere, az Orbán-kormányok volt washingtoni és oslói nagykövete. A Magyar Nemzetnek adott friss interjújában arról beszél, hogy bár nem bevándorláspárti, a nemzeti konzultációt és a Soros György elleni propagandát is tragikomikusnak tartja. Nyilatkozik a Soros-terv kérdéséről, de az agresszív diplomácia hátrányairól is szól, ahogy azt is elmondja, hogy szerinte a letelepedési kötvények révén bűnözőket is beenged az ország az Európai Unióba.

Jeszenszky úgy fogalmaz, hogy "szégyenteljesnek tartom, hogy ennyire lenézik a magyar választók intelligenciáját. Biztos, hogy nincs Soros-terv. Soros Györgynek vannak változó elgondolásai, de azok az állítások, amiket a szájába adnak, hazugságok. Aki ezeket a rémmeséket elhiszi, az megtévesztés áldozata lesz, de annyira átlátszók a szövegek, hogy azon csak sírni vagy nevetni lehet."

És bár maga sem kedveli Sorost, sokszor volt ellenfele az Antall-kormánynak is, a bevándorlásról is eltér a véleményük, de tragikomikusnak tartja, hogy már másodszor plakátolják vele tele az országot.

Jeszenszky az interjúban azt is elmondja, hogy a Norvég Alap elleni támadás megindulás után már nem tudott az Orbán-kormánnyal közösséget vállalni – ezért is mondott le oslói nagyköveti posztjáról.

"Barátokra és szövetségesekre van szükségünk, nem jó mindenkivel összeveszni. Emögött az a stratégia áll, amit helytelenítek, hogy a magyar választókat, társadalmat akarják felháborítani, hogy no lám, miket mondanak reánk. Apellálnak a magyar emberek hazafiságára, hogy majd a mindenkit jól kiosztó Fideszre fognak szavazni. Ez nem becsületes dolog, de úgy látszik, hogy eredményes."

Jeszenszky Géza a karrierjét kockáztatva dagasztja a Momentum vitorláját

Mert "Magyarországon a félelem uralkodik a politikában".

Figyelmébe ajánljuk