Kálmán Olga bemutatja az osztrák és magyar árakat

  • narancs.hu
  • 2023. június 4.

Belpol

Pick-szalámi, sajt, margarin, csemegeuborka, natúr joghurt. A különbség a kasszánál 5600 forint.

Négyperces videóban mutatja be Kálmán Olga, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője, mennyivel olcsóbb egy-egy élelmiszer az osztrák boltokban, mint a hazaiakban. 

A politikus a felvételen emlékeztet, hogy az „orbáni infláció” miatt a magyar élelmiszerárak két év alatt megduplázódtak, és ilyen  mértékű drágulás más uniós országban nem történt. A DK képviselője korábban a horvát és a szlovák árakkal hasonlította össze a magyar árakat, most Ausztriában és Magyarországon egy-egy jelentős, nagy forgalmú élelmiszerlánc árait vetette össze.

Többek közt az derül ki, hogy ugyanaz a Pick-téliszalámi Magyarországon 4900 forintba kerül, Ausztriában 8 euróba,  kevesebb mint 3000 forintba, úgy, hogy még oda is kellett szállítani. Egy kiló sajt is több mint ezer forinttal drágább, mint Ausztriában, és szinte ugyanekkora a különbség a margarinnál is. A csemegeuborka 400 forinttal drágább, mint nyugati szomszédunknál, a natúr joghurt is 200 forinttal kerül többe nálunk.

Ha csak ezek a termékek kerülnek a kosárba, Magyarországon a kasszánál 5600 forinttal fizet többet a vásárló, mint Ausztriában.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk