Karácsony: a jegybankot is fel lehetne darabolni

  • narancs.hu
  • 2021. december 14.

Belpol

Facebook-posztban üzent Matolcsynak a főpolgármester.

A Magyar Nemzeti Bank elnökének legújabb javaslatára reagált Karácsony Gergely. Matolcsy György ugyanis egy keddi cikkében azzal foglalkozott, hogy a fejlődés érdekében több kerületet is le kéne választani a fővárosról. Válaszul a főpolgármester Facebook-oldalán azt írja, a Magyar Nemzeti Bankot is fel lehetne osztani, míg az egyik fele a továbbiakban az ügyészség felügyelete alá tartozna, hiszen több száz milliárd forintnyi közpénznek veszett nyoma, a másik érdemben kezelhetné az évtizedes csúcsokat döntögető inflációt.

Matolcsy írására a Demokratikus Koalíció is reflektált. "Felhívnánk a Nemzeti Bank elnökének a figyelmét, hogy jó lenne, ha végre azzal foglalkozna, ami a dolga: az Európa-szinten is rekordmagas infláció leszorításával és a forint árfolyamának védelmével."

A főpolgármester válaszával kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy jelenleg 7,4 százalékos az infláció, elszálltak az élelmiszerárak, mélyponton van a forint. Matolcsy december elején azt mondta, a jövő évre 5 százalékos inflációval számolna.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk