Keményen bírálja Merkely Bélát a rektorválasztáson induló kihívója

  • narancs.hu
  • 2023. január 11.

Belpol

Az "egyetemi közegben elfogadhatatlan, szorongást és félelmet hozó stílus ütötte fel a fejét, ami megroppantotta a Semmelweis Egyetem szellemi gerincét".

Komoly bírálatot fogalmazott Merkely Béláról, a Semmelweis Egyetem rektoráról Kellermayer Miklós, az orvoskar dékánja, aki jelölteti magát az idei rektorválasztáson.

Kellermayer egy a Facebookra feltöltött videójában arról beszél, hogy olyan egyetemet szeretne építeni, ahol "emberközpontúság van a nyers erő helyett, együttműködés az egyszemélyes akarat helyett, szabadság a szorongás helyett és valódi alázat a megalázottság helyett". Azt mondja, szívesen csatlakozott a mostani vezetéshez, hiszen látta rajta a dinamizmust, az erőt és a hosszú távú víziót, de "a cél nem szentesíti az eszközt".

Nem elég jónak látszani, annak is kell lenni! #rektorjeloltvalasztas #rektorjelölt #kellermayermiklós #Semmelweis #kellermayer #semmelweisegyetem

Posted by Dr. Kellermayer Miklós on Monday, January 9, 2023

"Elkezdtek fontosabbá válni a látványelemek, mint a valódi minőség. (...) És egyetemi közegben elfogadhatatlan, szorongást és félelmet hozó stílus ütötte fel a fejét, ami megroppantotta a Semmelweis Egyetem szellemi gerincét."

Elmondása szerint "jajkiáltások sokasága" jutott el hozzá, ám ennél többet nem mond, konkrétumokat nem említ.

Merkely Béla 2018 óta vezeti a Semmelweis Egyetemet. 2020-ban, a koronavírus-járvány kirobbanása után lett országosan ismert. Az oltások megjelenésekor a kormány vakcinanépszerűsítő plakátkampányában is szerepelt.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A Rákóczi úti villamosok nyomában

A fővárosi polgármesterválasztásra készülődve idézzük fel kilenc évvel ezelőtti cikkünket, amelyben a Rákóczi úton, a Thököly úton, a Kossuth Lajos utcán és az Erzsébet hídon futó villamosokra emlékeztünk.