Több mint 22 milliárdot költ a kormány médiafigyelésre

  • narancs.hu
  • 2023. január 11.

Belpol

Csak Fidesz-közeli cégek indultak a tenderen.

22,288 milliárd forintért nyerte el a nemzetközi és a hazai sajtó szemlézésére 2023–26 közötti időszakra kiírt kormányzati tendert az Observer Budapest Médiafigyelő Kft. – írja a Népszava az Európai Unió elektronikus közbeszerzési értesítője alapján.

A tenderen ketten indultak: az évtizedek óta médiafigyeléssel foglalkozó Observer, illetve a Fideszhez kötődő Századvég Alapítvány – vagyis formailag ugyan megfelelt az uniós elvárásoknak, hisz' több induló volt, de a lap megjegyzi, hogy valójában háziversenyről volt szó. Az Observer Kft. tulajdonosa ugyanis Győri Tibor, a Fidesz korábbi jogtanácsosának birtokában van a Nézőpont Csoport Befektetési és Vagyonkezelő Zrt. Győri korábban Simicska Lajos, majd Habony Árpád üzlettársa lett, évtizedek óta segíti Orbán Viktor munkáját.

Az Observeré volt az olcsóbb ajánlat, negyedévenként nettó 1,39 milliárdért vállalta a feladatot, aminek része a sajtófigyelésen kívül a közönség szondázása is.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk